Η Θεοφανία Παπαθωμά σε συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης στο HELLO! και τη Σόνια Μαγγίνα. 

Αναφέρθηκε στον ρόλο της Βιολέτας στην σειρά “Άγριες Μέλισσες” του ΑΝΤ1, αποκάλυψε την μεγάλη της ανησυχία και δεν δίστασε να πει τι είναι αυτό που θα άλλαζε πάνω της με το πέρασμα του χρόνου. 

Ερμηνεύοντας τη Βιολέτα για τρίτη συνεχή χρονιά στις «Άγριες Μέλισσες», τη νιώθετε σαν κομμάτι σας πια;

Τρία χρόνια μετά, η Βιολέτα μού είναι πάρα πολύ οικεία – πάντα μου ήταν δηλαδή, από την αρχή.Φρόντισα να τη φέρω κοντά μου, να μπω μέσα της και να μπει μέσα μου, να την αποδώσω όσο πιο σωστάγίνεται, έτσι όπως τη φαντάστηκα και σύμφωνα με τις οδηγίες που μου έδωσαν. Η αλήθεια είναι ότι ηΒιολέτα έγινε πολύ αγαπητή, μίλησε στην ψυχή των ανθρώπων. Ταυτίστηκαν πολλές γυναίκες μαζί της –αυτό είναι όντως επιτυχία και είμαι ευγνώμων. 

Από τον κάθε κύκλο της σειράς ξεχωρίζετε ιδιαίτερα μια σκηνή για κάποιο λόγο;

Από τον πρώτο κύκλο ξεχωρίζω το διαπληκτισμό με τον Κωνσταντή, που έκλεψε τα ρούχα της Βιολέταςκι εκείνη αναγκάστηκε να περπατήσει ημίγυμνη στο χωριό. Από τον δεύτερο, τη σκηνή που αντίκρισατον Μιλτιάδη νεκρό. Αυτές οι δύο ήταν πολύ δυνατές δραματικές σκηνές κατά κοινή ομολογία. 

Αν ζούσατε την εποχή της Βιολέτας, πιστεύετε ότι θα κάνατε τα πράγματα διαφορετικά;

Υπάρχουν γυναίκες που δεν υπακούουν στις κοινωνικές επιταγές, στα ήθη, στους καιρούς και στιςσυνήθειές τους. Ακολουθούν το δρόμο τους σύμφωνα με το χαρακτήρα που έχουν και υφίστανται τημοίρα τους ασυμβίβαστες, πιστές στις αξίες και τις αρχές τους. Συναντάς τέτοιες γυναίκες σε όλες τιςεποχές. Δεν θα έκανα κάτι διαφορετικό, θεωρώ ότι η Βιολέτα τα έχει καλώς καμωμένα όλα, ανάλογα μετις περιστάσεις. 

Η εποχή μας έχει δώσει στη γυναίκα δύναμη και εφόδια να ορθώνει το ανάστημά της; 

Συνεχίζουμε να ζούμε σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Η γυναίκα βέβαια έχει ορθώσει το ανάστημά της,έχει διεκδικήσει τα δικαιώματά της, τη θέση της στην κοινωνία, στην εργασία, στην οικογένεια. Ανεξαιρέσουμε το ότι δουλεύει περισσότερο απ’ ό,τι τα παλαιότερα χρόνια, νομίζω ότι είμαστε λίγοκαλύτερα σε επίπεδο αντιμετώπισης και σεβασμού.

Κάνατε μια ριζική αλλαγή στα μαλλιά σας για το ρόλο σας. Θα κάνατε κάποια άλλη αλλαγήπάνω σας για ένα ρόλο;

Μου αρέσουν οι αλλαγές, τις κάνω και στη ζωή μου. Για ένα ρόλο εννοείται ότι θα έκανα οποιαδήποτεαλλαγή, εκτός από αλλαγή φύλου! (γέλια) Ευτυχώς, σε αυτό με βοηθά πολύ το πρόσωπό μου. Αλλάζωπολύ εύκολα. Δεν νοείται ο ηθοποιός να μένει ίδιος από ρόλο σε ρόλο γιατί μετά είναι ο τάδε πουυποδύεται αυτόν το ρόλο, δεν είναι ο ρόλος.

Κοιτάζοντας τον εαυτό σας στον καθρέφτη, θα αλλάζατε κάτι πάνω σας; Ίσως με το πέρασματου χρόνου;

Όχι, δεν θα άλλαζα τίποτα. Είμαι ευχαριστημένη με την εικόνα και το σώμα μου, θεωρώ ότι είμαιπροικισμένη από τη φύση, ευλογημένη από τον Θεό. Το μόνο που θέλω, περνώντας τα χρόνια, είναι νασέβομαι το σώμα μου, την εικόνα μου, και να τη διατηρώ με φυσικά μέσα, δηλαδή με καλή διατροφή,άσκηση, διαλογισμό, θετικές σκέψεις, επαφή με τη φύση, ενεργειακές θεραπείες, ορθές ανθρώπινεςσχέσεις και οτιδήποτε άλλο βοηθά.

Η επιστροφή του συζύγου της Βιολέτας, τον οποίο ερμηνεύει ο Νίκος Ψαρράς, σηματοδοτείμια δεύτερη ευκαιρία;

Δεν νομίζω ότι ο Σταμάτης γύρισε για να έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Ο Σταμάτης επέστρεψε στηΒιολέτα γιατί τη θεωρεί δικό του άνθρωπο, θεωρεί ότι μπορεί να βασιστεί πάνω της και ότι εκείνημπορεί να τον βοηθήσει τη στιγμή που τη χρειάζεται. Φυσικά, έχει αλλάξει και ο ίδιος, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε επανασύνδεση.

Διάβασε τη συνέχεια στο hello.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet