Αυτή η εβδομάδα στιγματίζεται από την Πανσέληνο που πραγματοποιείται την Τετάρτη 13 Ιουλίου. Το φαινόμενο θα ολοκληρωθεί το βράδυ και θα έχουμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε, μιας και το συγκεκριμένο φεγγάρι είναι Υπερπανσέληνος, δηλαδή μεγάλη σε μέγεθος και φωτεινότερη από άλλες Πανσελήνους καθώς βρίσκεται στο περίγειο.

Στο σχήμα της Πανσελήνου η Σελήνη βρίσκεται στο ψυχρό και άκαμπτο περιβάλλον του Κρόνου με αποτέλεσμα να δείχνει το σκληρό της πρόσωπο. Επηρεάζεται από τον Πλούτωνα, οπότε εγκυμονεί αγωνίες, άγχη, δυσάρεστα γεγονότα, εντάσεις. Ο Ερμής βρίσκεται στην αγκαλιά του Ήλιου, γεγονός που εντείνει τον υποκειμενισμό και την τάση για συναισθηματικούς χειρισμούς. Η διαμεσολάβηση του Ουρανού κάθε άλλο παρά μας διευκολύνει καθώς μας διαμηνύει ότι πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Μ. Αλεξάνδρου: ό,τι δεν λύεται, κόπτεται. Ωστόσο, πόσο εύκολο είναι να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες; Να ενδώσουμε στις αλλαγές; Να σπάσουμε τα δεσμά μας;

Ας δούμε σε ποιον τομέα μας επηρεάζει η Πανσέληνος στον Αιγόκερω, ανάλογα με το ζώδιο και τον ωροσκόπο μας:

ΚΡΙΟΣ: Κάποιες ανακατατάξεις στη δουλειά μπορεί να σε αγχώσουν εν μέσω του καλοκαιριού. Ωστόσο, η αναγκαιότητα να κάνεις μια δυναμική κίνηση για να αυξήσεις τα έσοδά σου, θα σε εξωθήσει στο να προσπαθήσεις περισσότερο. Πρόσεχε τις κινήσεις σου και κάνε μελετημένες αλλαγές.

ΤΑΥΡΟΣ: Είναι πιθανή η επαφή με άτομα που θα σε εξωθήσουν στο να δεις με άλλο μάτι τα πράγματα, να αναπτύξεις μια άλλη φιλοσοφία. Είναι πιθανά τα προβλήματα με συγγενείς εξ’ αγχιστείας. Να προσέχεις γιατί οι παρεξηγήσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ρήξεις και θα είναι δύσκολο να αποκαταστήσεις τις ισορροπίες εκ των υστέρων.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Βγαίνουν στην επιφάνεια απωθημένα, φοβίες, εσωτερικές εντάσεις και άγχη. Το επικίνδυνο είναι να ενοχοποιείς τους οικείους σου για τις ανικανοποίητες επιθυμίες και ανάγκες σου. Μην επιτίθεσαι, κυρίως στο ταίρι σου και σκέψου ότι εσύ ευθύνεσαι για όσα δεν έχεις διεκδικήσει. Μήπως ήρθε η στιγμή να το κάνεις;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Το θέμα «εγώ και οι άλλοι» στο προσκήνιο. Πρόσεχε γιατί αυτά που δεν σου αρέσουν στις επιλογές σου, μπορεί να καταδεικνύουν τις αδυναμίες, τις ανασφάλειες, τις λανθασμένες εκτιμήσεις σου. Είναι προτιμότερο να κάνεις την ενδοσκόπησή σου για να δεις τί σου φταίει από το να αφήνεις τον εγωισμό σου να χειραγωγεί τους γύρω σου.

ΛΕΩΝ: Η δουλειά, οι υποχρεώσεις, τα αδυσώπητα «πρέπει» θα σε καθηλώσουν και θα σε αγχώνουν ακόμη κι αν βρίσκεσαι σε διακοπές. Φαίνεται ότι θα έχεις πολλή υπερένταση και θα χάνεις ενέργεια γι’ αυτό να προσέχεις την υγεία σου. Καλή περίοδος για να κόψεις οριστικά μια κακή συνήθεια, βλαπτική για την υγεία σου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Πρόσεχε τις κινήσεις σου στον αισθηματικό τομέα. Οι παρεξηγήσεις μπορεί να προκύψουν από το πουθενά. Ωστόσο, η εμμονή στο ποιος έχει δίκιο μπορεί να οδηγήσει σε ρήξη και μετά θα είναι δύσκολο να παραμεριστεί ο εγωισμός.

ΖΥΓΟΣ: Προβλήματα οικογενειακού χαρακτήρα ή σχετικά με την ακίνητη περιουσία σου θα σε απασχολήσουν αυτή την περίοδο. Θα αναγκαστείς να αναλάβεις ευθύνες που θα σε αγχώσουν. Πιθανή είναι μία βεβιασμένη μετακόμιση ή μια βλάβη στο σπίτι.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Πρόσεχε τι λες, ποιους εμπιστεύεσαι και κατά πόσο εκτίθεσαι. Και καλά να εκθέσεις τον εαυτό σου. Πόσο μάλλον θα είναι πρόβλημα αν εκθέσεις κάποιον που θα σου εμπιστευτεί ένα μυστικό του. Η πολυλογία μπορεί να βλάψει σημαντική σχέση σου.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Κάποια έκτακτα έξοδα ή καθυστερήσεις των αμοιβών σου μπορεί να τινάξουν τον προϋπολογισμό σου στον αέρα και να αγχωθείς. Ίσως στραφείς σε άλλες λύσεις και να προωθήσεις δημιουργικές σου ιδέες, αποδεικνύοντας το ουδέν κακόν αμιγές καλού.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Η κυκλοθυμία που θα συνοδεύει το άγχος σου θα δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά στους οικείους σου και κυρίως στο ταίρι σου. Πρόσεχε τις κινήσεις σου γιατί θα έχεις την τάση να μη σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου και να εκνευριστείς.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Απωθημένα, συναισθήματα και καταστάσεις που είχες ρίξει στην πίσω πλευρά του εγκεφάλου σου, εικόνες του παρελθόντος, απασχολούν το μυαλό σου και σου προκαλούν άγχος και εσωστρέφεια. Πρέπει να μιλήσεις σε κάποιο κολλητό για να μην σε ψυχοπλακώσουν οι σκέψεις σου καλοκαιριάτικα.

ΙΧΘΥΕΣ: Οι αναθεωρήσεις στόχων και ίσως κάποιων φιλιών σου είναι στο πρόγραμμα. Έχε στη φαρέτρα σου ένα εναλλακτικό σχέδιο δράσης ως όπλο σου ενάντια στις ανατροπές που μπορεί να σου μπλοκάρουν τα σχέδια. Πάντως, όπως και νά’ χει, στο τέλος θα αποδειχθεί το «κάθε εμπόδιο για καλό».

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!