Ο τελευταίος μήνας του 2023 δεν στερείται έντασης και δυσκολιών, αλλά τουλάχιστον το τέλος του έρχεται με ένα πιο αισιόδοξο μήνυμα καθώς ο Δίας γυρίζει σε ορθή πορεία στον Ταύρο και ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έχουμε και μια γλυκιά Πανσέληνο στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου.

Την 1η Δεκεμβρίου 2023 ο Ερμής προχωρά στον Αιγόκερω δίνοντας έναν πιο σοβαρό τόνο στις επαφές μας με τους άλλους. Είναι εξαιρετικός Ερμής για θέματα δουλειάς, παραγωγικότητας και για οικονομικές υποθέσεις. Στις 04/12/2023 η Αφροδίτη θα προχωρήσει στον Σκορπιό, το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται σε «αδυναμία» στην παραδοσιακή αστρολογία καθώς βρίσκεται απέναντι από το ζώδιο που κυβερνά τον Ταύρο. Η Αφροδίτη στον Σκορπιό αγαπά βαθιά και βλέπει τα πράγματα ακραία στις σχέσεις της. Είναι όλα ή τίποτε! Προσέξτε λοιπόν πόσο μακριά θα φτάσετε για να υλοποιήσετε τις επιθυμίες σας για να μη ξεφύγετε από τα όρια. Αυτό δεν αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις, αλλά και στις απολαύσεις και στα οικονομικά.

Ο Ποσειδώνας θα γυρίσει σε ορθή πορεία στους Ιχθύς στις 06/12/2023 οξύνοντας τη διαίσθησή μας. Στις 13/12/2023 έχουμε τη Νέα Σελήνη του μήνα στο ζώδιο του Τοξότη στην οποία συμμετέχει με όψη και ο Ποσειδώνας. Το ζώδιο του Τοξότη είναι το ζώδιο της ελευθερίας, της σοφίας, του αυθορμητισμού και με κάποιο τρόπο αυτή η Νέα Σελήνη ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο περιπέτειας με πολλές κι ενδιαφέρουσες εξελίξεις, όχι πάντα εύκολες παρόλα αυτά. Η επιρροή του Ποσειδώνα μπορεί να δημιουργήσει ένα αίσθημα απογοήτευσης ή πιθανώς να νιώθουμε μεγαλύτερη σύγχυση.

Εκμεταλλευτείτε τη Νέα Σελήνη για να γειωθείτε και μην κυνηγάτε ψευδαισθήσεις. Την ίδια μέρα ο Ερμής θα γυρίσει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στον Αιγόκερω δημιουργώντας τις γνωστές εκνευριστικές του καθυστερήσεις, προβλήματα στην επικοινωνία, στις δοσοληψίες μας, στις μετακινήσεις. Μάλιστα πολλές φορές η ανάδρομη πορεία του συμπίπτει και με άστατες καιρικές συνθήκες και ακραία φαινόμενα. Αν έχετε να κάνετε σημαντικές αγορές ή να ξεκινήσετε κάτι καινούριο ή ακόμη να υπογράψετε μια σημαντική συμφωνία, προτιμήστε το πρώτο δεκαήμερο που θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα.

Η έμφαση στο ζώδιο του Τοξότη, πέραν της Νέας Σελήνης και της παρουσίας του Ήλιου μέχρι τις 22/12/2023, έρχεται κι από τον Άρη που θα βρίσκεται σε όλη τη διάρκεια του μήνα στον Τοξότη. Αλλά και ο Ερμής θα οπισθοχωρήσει ανάδρομος στον Τοξότη την περίοδο των εορτών από τις 23/12/2023 μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2024 και μετά τις 02/01/2024 ορθόδρομος μέχρι τις 12/01/2024. Στο διάστημα αυτό προσέξτε περισσότερο αν ταξιδεύετε και δη στο εξωτερικό. Οι εξελίξεις σε θέματα πολιτικής, νομοθεσίας, θρησκείας, διεθνών σχέσεων και παιδείας θα είναι ραγδαίες σε παγκόσμιο επίπεδο με την έμφαση στο ζώδιο αυτό.

Στις 22/12/2023 ο Ήλιος προχωρά στον Αιγόκερω και έχουμε το χειμερινό Ηλιοστάσιο με τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου. Δυο μέρες μετά τα Χριστούγεννα σχηματίζεται η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου, που σχηματίζει θετικές όψεις την ίδια μέρα μάλιστα που ο Ήλιος θα σχηματίσει τρίγωνο με τον Δία. Εξαιρετικά τυχερή αυτή η Πανσέληνος για θέματα της οικογένειας. Σίγουρα ο Δεκέμβριος δεν είναι παιδική χαρά ειδικά με τον ανάδρομο Ερμή. Όμως τελειώνει αισιόδοξα, καθώς ο Δίας μετά από αρκετούς μήνες γυρίζει σε ορθή πορεία στον Ταύρο φέρνοντας ελπίδα για τη νέα χρονιά που θα αρχίσει. Τα ζώδια που θα πιεστούν λίγο περισσότερο αυτό τον μήνα είναι τα μεταβλητά, δηλαδή Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθύες.

Δες αναλυτικά τις προβλέψεις για όλα τα ζώδια στο asibiliou.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!