Όταν γράφαμε στις αρχές του μήνα για τις σειρές και τις ταινίες που θα γίνουν διαθέσιμες στο Netflix τον Οκτώβριο, η προσοχή μας στράφηκε στο πολλά υποσχόμενο «The Fall of the House of Usher» (Η πτώση του Οίκου Άσερ στα ελληνικά). Η σειρά τρόμου του Μάικ Φλάναγκαν, βασίζεται στο έργο του Έντγκαρ Άλαν Πόε, που κυκλοφόρησε το 1839, και προφανώς έχει μπόλικη δόση σκοτεινής ατμόσφαιρας. Πλησιάζει και το Halloween, άλλωστε.

Η σειρά βρίσκεται στο Top10 του ελληνικού Netflix, στην 3η θέση συγκεκριμένα, με το γαλλικό Lupin και το ντοκιμαντέρ του Μπέκαμ να κρατάνε τις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης. Το «The Fall of the House of Usher» θυμίζει αρκετά τις σειρές The Haunting of Hill HouseThe Haunting of Bly Manor και The Midnight Club, ωστόσο αναμφίβολα έχει μια πλοκή που από τη μία σε κουράζει και από την άλλη σε κάνει να θέλεις να δεις που στο καλό θα φτάσει. 

Netflix

Το γεγονός ότι τα επεισόδια διαρκούν μία ώρα, κάνει τη σειρά στο Netflix να μη κρατάει το ενδιαφέρον των συνδρομητών συνεχώς, αλλά υποθέτουμε πως όλα ξεχνιούνται όταν έρχεται η ανατροπή του έκτου επεισοδίου. Όμως μέχρι να φτάσει ο θεατής σε αυτό το επεισόδιο, παρελαύνουν από τα μάτια του σκηνές ανατριχιαστικές και τρομακτικές. Μάλιστα, όσοι παρακολούθησαν τη σειρά, έγραψαν στο X (twitter), πως δεν κατάφεραν να κλείσουν μάτι εξαιτίας του τρίτου επεισοδίου.

Σε αυτό, παρακολουθούμε σκηνές με 70 πτώματα, που κάηκαν ζωντανά. Εννοείται πως δεν αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για να εκθειάσουν εν τέλει τη σειρά στο Netflix. Σειρά τρόμου χωρίς τέτοιες σκηνές, είναι σαν σαλάτα χωριάτικη χωρίς φέτα. Τούτου λεχθέντος, έχει ήδη βαθμολογία στο Rotten Tomatoes με 95%, λίγο περισσότερο από το «The Haunting Of Hill House».

Η γκόθικ αισθητική πάντως κατακλύζει την σειρά, με τα απαραίτητα κοστούμια, τις μάσκες, το σκοτάδι, τα εφέ, την μουσική, όλα. Είναι άψογη σε αυτό το κομμάτι.

Netflix

Η υπόθεση του «The Fall of the House of Usher» στο Netflix

Ο Ρόντερικ και η Μάντελιν Άσερ είναι δύο αδέρφια που μεγάλωσαν μόνο με τη μητέρα τους μέχρι κάποια ηλικία. Μεγαλώνοντας πήραν στα χέρια τους μια φαρμακευτική εταιρεία την οποία και μετέτρεψαν σε αυτοκρατορία. Έγιναν εκατομμυριούχοι με ένα μόνο φάρμακο, το οποίο όμως προκάλεσε και χιλιάδες θανάτους. Η δύναμη όμως που είχαν από τον πλούτο, κατάφερνε να κλείνει στόματα και να μένουν στο απυρόβλητο.

Όμως κάποιος από την οικογένεια Άσερ, έγινε προδότης και έδωσε μυστικές πληροφορίες στο FBI. Από τη στιγμή που το μαθαίνουν, χωρίς φυσικά να γνωρίζουν ποιος είναι, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για κάθε έναν κληρονόμο της δυναστείας Άσερ. Για την ακρίβεια, σε κάθε επεισόδιο πεθαίνει και από ένας. Σκοτεινά μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια και μια μεγάλη ανατροπή φέρνει τα πάνω κάτω.

Το trailer της σειράς στο Netflix:

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet