Το αριστούργημα του Ρομπέρτο Μπενίνι απέσπασε 7 υποψηφιότητες για Όσκαρ και κέρδισε τελικά το αγαλματίδιο Α’  Ανδρικού ρόλου, Καλύτερης Μουσικής επένδυσης και Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Ο Εβραίος Γκουίντο φτάνει σε μια μικρή πόλη της Ιταλίας για να πιάσει δουλειά ως σερβιτόρος στο ξενοδοχείο του θείου του. Γνωρίζει μια δασκάλα, τη Ντόρα την οποία και ερωτεύεται. Καθώς είναι κόρη μη εβραϊκής οικογένειας η μητέρα της δεν θέλει να τον παντρευτεί. Έτσι το ζευγάρι κλέβεται, παντρεύεται και αποκτούν έναν γιό τον Τζιοζέ.

Σύντομα φτάνει η ώρα του πολέμου και οι Γερμανοί ξεκινούν να μαζεύουν όλους τους Εβραίους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η Ντόρα αν και δεν είναι Εβραία, όταν βλέπει τον άντρα και τον γιο της να φεύγουν, επιβιβάζεται στο τρένο οικειοθελώς.

Ο Γκουίντο είναι αποφασισμένος να βοηθήσει την οικογένειά του που κρατείται στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλζεν να επιβιώσει από το Ολοκαύτωμα. Παραμένει πάντα ερωτευμένος με τη γυναίκα του ενώ κάνει τον γιό του να πιστέψει ότι όλα είναι ένα παιχνίδι, μέχρι και την τελευταία στιγμή…

Παίζουν: Ρομπέρτο Μπενίνι, Νικολέτα Μπράσι, Τζόρτζιο Κανταρίνι, Χορστ Μπουχολτς, Τζουστίνο Ντουράνο, Μαρίσα Παρέδες

Σάββατο 4/3 στις 00:30 στον ALPHA

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet