Η χρονιά τελειώνει με ένα ποιητικό arthouse δράμα και την animation μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου από αύριο στις κινηματογραφικές αίθουσες. Πάμε σινεμά;

Η Μικρή Μαμά

Πρόκειται για μια γλυκόπικρη οικογενειακή ιστορία από τη Σελίν Σιαμά (“Το Πορτρέτο Μιας Γυναίκας που Φλέγεται”). Η πρωταγωνίστρια του δράματος είναι η γλυκύτατη οχτάχρονη Νέλι, η οποία έχασε μόλις την πολυαγαπημένη της γιαγιά και βοηθά τους γονείς της να τακτοποιήσουν τα πράγματά της. Ξεκινά την εξερεύνηση στο σπίτι όπου μεγάλωσε η μητέρα της Μαριόν. Στη συνέχεια πηγαίνει στο δάσος όπου έπαιζε η μητέρα της και είχε χτίσει ένα δεντρόσπιτο για το οποίο είχε ακούσει τρομερές ιστορίες! Ξαφνικά η μητέρα της φεύγει και η Νέλι αναζητά παρηγοριά στο δάσος όπου συμβαίνει κάτι πολύ περίεργο! Συναντά ένα κοριτσάκι στην ηλικία της που χτίζει ένα δεντρόσπιτο. Το κορίτσι αυτό έχει το όνομα της μητέρας της Μαριόν.


Που κρύβεται η Άννα Φρανκ;

Το διασημότερο ημερολόγιο σε animation διασκευή από το μετρ Άρι Φόλμαν. Σχεδόν οκτώ δεκαετίες μετά από την πρώτη φορά που η Άννα Φρανκ έγραψε στο διάσημο ημερολόγιό της, η Κίτι, η φανταστική φίλη στην οποία η Άννα απηύθυνε τις αφηγήσεις και τις μύχιες σκέψεις της, ζωντανεύει ξαφνικά μέσα στο Μουσείο της Άννας Φρανκ όπου φυλάσσεται σήμερα το διασωθέν χειρόγραφο του ημερολογίου. Χωρίς να ξέρει πόσα χρόνια έχουν περάσει ή τι έχει συμβεί στην Άννα και την αδελφή της, Μάργκο, η Κίτι παίρνει το ημερολόγιο και το σκάει μπερδεμένη στο σύγχρονο Άμστερνταμ σε αναζήτηση απαντήσεων. Όσο γεμίζουν τους δρόμους αφίσες, οι οποίες διαφημίζουν την αμοιβή που προορίζεται για όποιον βρει το χαμένο ημερολόγιο, η Κίτι θα βρεθεί ανάμεσα στους αδύναμους και περιθωριοποιημένους της πόλης και θα ανακαλύψει πολλά για τον κόσμο μας τότε και σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Don’t Look Up: γιατί να δεις την ταινία με το all star cast!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet