Το σχολείο είναι ίσως από τις πιο δύσκολες περιόδους για μερικούς. Μπορεί μάλιστα να γίνει ένα σκληρό και απάνθρωπο μέρος για κάποιον που δέχεται bullying. Όπως σε κάθε κατάσταση στη ζωή μας, κι εδώ το ζήτημα είναι η στάση μας. Το ποια στάση θα αποφασίσεις να κρατήσεις εξαρτάται από εσένα. Πολύ σημαντικό είναι να προσπαθείς να κρατάς τα θετικά με τα οποία σε εφοδιάζει μια αντίστοιχη κατάσταση.

Αυτό που θα σε κάνει πραγματικά πιο δυνατό είναι το γεγονός ότι θα μάθεις να ανταπεξέρχεσαι σε αντίστοιχες καταστάσεις. α καινούργια χαρακτηριστικά που έχτισες.

bullying

1. Αρχικά είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι πως το μόνο για το οποίο είσαι υπεύθυνος είναι η δική σου συμπεριφορά. Δεν μπορείς να ελέγξεις τη συμπεριφορά κανενός που ασκεί bullying, ούτε είσαι υπεύθυνος για κάτι.

2. Οι άνθρωποι, και ειδικά οι έφηβοι, μπορούν να γίνουν κακοί. Όσο πιο νέος είναι ο άνθρωπος τόσο λιγότερη ενσυναίσθηση έχει.

3. “Δεν είναι όλοι για όλους”. Αυτό είναι ένα μάθημα που πολλοί δεν καταλαβαίνουν ούτε στην ενήλικη ζωή τους. Δεν ταιριάζουμε με όλους, δεν είναι εφικτό. Το μόνο που αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου είναι ότι μεγαλώνοντας μαθαίνουμε να δεχόμαστε τη διαφορετικότητα του άλλου.

4. Ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα είναι η «εκτίμηση» για κάποιους. Μαθαίνεις να εκτιμάς όποιον στάθηκε δίπλα σου εκείνη τη δύσκολη περίοδο, ακόμα κι αν δεν κάνετε παρέα στο μέλλον.

5. Γίνεσαι πιο ευαίσθητος και πιο υποστηρικτικός στους άλλους. Επειδή ξέρεις πώς είναι να είσαι στην «απ’ έξω» και πόσο πονάει, όποτε βλέπεις κάποιον να περνάει κάτι αντίστοιχο, τον στηρίζεις. Κάπως έτσι γίνεσαι και καλύτερος άνθρωπος.

6. Κάποια στιγμή (αργότερα) καταλαβαίνεις πως αυτός που ήταν κακός μαζί σου κάτι έχει πάθει στη ζωή του. Πολλές είναι οι περιπτώσεις στις οποίες ένα άτομο που κάνει bullying, αντιμετωπίζει και το ίδιο μια παρόμοια συμπεριφορά στο σπίτι του, ή δεν πάρει τη δέουσα προσοχή και αποδοχή των γονιών του. Όπως και να έχει, η όλη συμπεριφορά από μόνη της σε μαθαίνει να μην γίνεις ποτέ έτσι. 

7. Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως δείχνουν. Μπορεί μια παρεξήγηση να βάλει κάποιον στο στόχαστρο λεκτικών- και όχι μόνο- επιθέσεων. Αυτό σε μαθαίνει να γίνεσαι διαλλακτικός και να ακούς πάντα και τις δυο πλευρές μιας ιστορίας με υπομονή και κατανόηση.

8. Είμαστε αυτοί που είμαστε. Είτε έχεις παραπάνω κιλά, είσαι κοντός ή ψηλός, κακός ή καλός μαθητής, δεν έχει καμία απολύτως σημασία γιατί ο κόσμος θα βρει κάτι με το οποίο μπορεί να σε τραμπουκίσει. Το bullying είναι θέμα παιδείας και αγωγής που σημαίνει πως εάν κάποιος έχει την προδιάθεση να σου ασκήσει bullying, θα το κάνει όπως και να είσαι. 

bullying

9. Εάν έχεις υπάρξει θύμα bullying, γίνεσαι εκτός από πιο διαλλακτικός και πιο σκληρός συναισθηματικά. Μαθαίνεις να απορρίπτεις τις τοξικές φιλίες καθώς αναγνωρίζεις αμέσως τα χαρακτηριστικά ενός bully.

10. Για το τέλος, ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που παίρνεις είναι η συγχώρεση. Το να καταφέρεις να συγχωρέσεις εκείνον που σε πλήγωσε κρατώντας τα θετικά, θα είναι από τα πιο απελευθερωτικά μαθήματα που θα πάρεις ποτέ στη ζωή σου! 

Διάβασε επίσης: Cara Delevingne: “Στα 16 είχα τις πρώτες μου αυτοκτονικές τάσεις”

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet