Της αρέσει να γυρνάει με αλήτες. Της αρέσουν μόνο οι εγκληματίες. Θέλει να καλοπερνάει… Της αρέσουνε οι νύχτες!  Αυτά τραγουδούσε περήφανα ένα 10χρονο κοριτσάκι και πιθανά οι γονείς του να έβγαζαν βίντεο χαρούμενοι που το παιδί τους βρέθηκε στην αγκαλιά ενός από τους πιο διάσημους trappers για εφήβους. Μπράβο σας! Η μικρή έγινε viral όπως ίσως ελπίζατε και επιδιώκατε… 

Για να εξηγήσουμε: τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο με τον trapper Thug Slime και με μια δεκάχρονη θαυμάστρια στην αγκαλιά του, να τραγουδά μία από τις επιτυχίες του- ο θεός ξέρει αν καταλαβαίνει κι εκείνη τι λέει:

 «Βγαίνει έξω μόνο με αλήτες

Τις αρέσουν οι εγκληματίες

Είναι αλήτισσα δεν αράζει με ντίβες

Θέλει να καλοπερνάει,  της αρέσουνε οι νύχτες».

Ο συγκεκριμένος trapper έχει τεράστια επιτυχία στο νεανικό κοινό. Μάλιστα, έχει ξεκινήσει και κίνημα – μπορεί να έχεις ακούσει τον όρο slatina που βγαίνει από το όνομά του (Slime)…  Οπότε καταλαβαίνουμε τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει το εφηβικό κοινό του σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη ηλικία. Και εγώ θα πω πως ο Thug Slime και ο κάθε Thug Slime μπορεί να γράφει ό,τι θέλει και δεν φέρει σε καμία περίπτωση ευθύνη για την όποια  δεκάχρονη.

Η ευθύνη βαρύνει όλη τους γονείς. Ο κάθε γονέας είναι υπεύθυνος για την ανατροφή που θα δώσει στο παιδί του και για τις ελευθερίες που θα του παραχωρήσει. Χωρίς να έχω παιδί, θεωρώ πως υπάρχουν κάποιοι παιδαγωγικοί πυλώνες- αν θέλετε, σαν μπούσουλας- που καθοδηγούν τον καθέναν μας στο να μεγαλώσει το παιδί του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν θα μιλήσω για αγάπη και μη κακοποιητικές συμπεριφορές. Θα μιλήσω για υπευθυνότητα.

@stefanosdamianidis ποιος γονιός και γιατί να θέλει το κορίτσι του να «τραγουδάει» στην αγκαλιά ενός #τ#τραπερβγαίνει έξω μόνο με αλήτες, τις αρέσουν μόνο οι εγκληματίες…» Θόλωσα το βίντεο γιατί πραγματικά ντράπηκα… όμως δυστυχώς κυκλοφορεί και αθόλωτο! #thugslime ♬ πρωτότυπος ήχος – Stefanos Damianidis

Σε ένα σπίτι με παιδί, δεν υπάρχει δημοκρατία- υπάρχει ο νόμος του γονιού – και εξηγούμαι: αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι κάποιος καταπιεστικός σε σημείο αυταρχισμού αλλά νομίζω πως ένα όριο επιβάλλεται. Αυτό το όριο είναι υποχρέωση του κάθε γονιού, όπως είναι να προστατέψει το παιδί του από κάθε φυσικό, πνευματικό ή ηθικό κίνδυνο. Όταν λοιπόν εκθέτεις το παιδί σου στην υποκουλτούρα των ναρκωτικών, της αλητείας και της πορνείας, στους φορείς της αντίληψης ότι ο άντρας είναι ο κουμανταδόρος και οι γυναίκες αντικείμενο του πόθου του και ευχαριστιούνται μόνο με λεφτά, τότε αυτό θα λάβεις πίσω. Και φυσικά όταν το κάνεις αυτό σε ένα παιδί 10 χρονών –άποψή μου- θεωρείσαι επικίνδυνος όχι μόνο για το παιδί σου αλλά και για την κοινωνία και τον καθημερινό της πολιτισμό.

Δεν είναι κάπως υποκριτικό να διαβάζουμε στο παιδί μας παραμύθια πριν πάει για ύπνο ή να μην βρίζουμε μπροστά του αλλά να ακούει Thug Slime γιατί έχει πλάκα όπως χορεύει και λέει τα λόγια;  Που σταματάει η ευθύνη του γονέα; Στα 18! Μέχρι τα 18 αφήνεις κάποιες ελευθερίες στο παιδί σου αλλά παραμένεις υπεύθυνος μέχρι τότε. Είσαι υπεύθυνος για το αν η 10χρονη κόρη σου θα βγαίνει να τραγουδάει για αλήτες και εγκληματίες με έναν τύπο που έχει συλληφθεί για ναρκωτικά. Είσαι υπεύθυνος εάν την αφήνεις να ακούει τέτοιου είδους «μουσική». Eίσαι υπεύθυνος όταν επιτρέπεις στο ανήλικο παιδάκι σου να πηγαίνει σε τέτοιου είδους συναυλίες.

Δεν γίνεται όλα τα παιδιά να ακούνε Θεοδωράκη και Χατζηδάκι, Χρήστου ή Καλομοίρη, όμως εδώ μιλάμε για το άλλο άκρο. Ας δώσουμε έστω στα παιδιά μας μια ευκαιρία. Υπάρχουν χιλιάδες άλλες επιλογές και δεν χρειάζεται να εξηγήσω γιατί ο Thug Slime και οι λοιποί trappers δεν είναι μία από αυτές.

Έχουμε την ευκαιρία να μεγαλώσουμε μια πραγματικά ελεύθερη  γενιά, με ανοιχτούς ορίζοντες και κυρίως με αξιοπρέπεια. Η εικόνα της δεκάχρονης σε κάνει να ανατριχιάζεις – ηθικά. Ο ηθικός βιασμός είναι υπαρκτός και είναι από τα πιο βρώμικα πράγματα στα οποία μπορείς να εκθέσεις το παιδί σου… 

Διάβασε επίσης: Είναι η μουσική trap η σύγχρονη μορφή σεξισμού και μισογυνισμού;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet