Και μπορεί να αναρωτιέσαι ποιος είναι αυτός ο Τrannos; Εάν έχεις παιδιά στο γυμνάσιο-λύκειο πιθανά να τον ξέρουν και να ξέρουν και πολλά από τα τραγούδια του. Επηρεάζει λοιπόν τη γνώμη πολλών νέων ανθρώπων. Αυτός ο νεαρός λοιπόν, που έχει απασχολήσει και τις αρχές με την ένοπλη συμπλοκή του στην οδό Λένορμαν στον Κολωνό, μας λέει τώρα ότι υπάρχουν δύο μόνο πλανήτες- η γη και η σελήνη, η οποία ανάβει το βράδυ. ΟΚ!

Πιο συγκεκριμένα είπε: «Όταν έγραψα το ΑΜG, ομολογώ ότι δεν ήξερα ότι υπάρχουν άλλοι πλανήτες. Νόμιζα ότι είναι απλά η γη και ο άλλος πλανήτης που ανάβει κάθε βράδυ». Μα φυσικά! Και η γη είναι επίπεδη, δεν υπάρχει βαρύτητα είναι όλα ένα σχέδιο, τα εμβόλια έχουν τσιπάκι και τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός. Αυτό είναι το επίπεδο.

Και θα μου πεις «Εντάξει και τι μας πειράζει, δεν τον έχουμε για καθηγητή Πανεπιστημίου!» Ναι αλλά μήπως πρέπει κάποια στιγμή να πειράξει; Μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε πόσο απελπιστικά αμόρφωτοι είναι όσοι σχηματίζουν την κουλτούρα της νέας γενιάς; Γιατί, μην αυταπατάστε, η trap είναι η μουσική του 21ου αιώνα. Αυτό το παιδί που δεν έχει ιδέα ότι υπάρχουν κι άλλοι πλανήτες, ενώ ταυτόχρονα πιστεύει ότι κάποιος ανάβει το φως της Σελήνης κάθε βράδυ, λέει στα τραγούδια του το πόσο κατώτερες είναι οι γυναίκες τις οποίες και πληρώνει-γιατί είναι κτήμα του- πόσο του αρέσουν τα «μπαντιλίκια», πόσα «γκάνια» (όπλα) έχει, πόσο επικίνδυνος μάγκας είναι που εάν δεν του αρέσεις θα σε στείλει στον άλλο κόσμο.

Δεν πρέπει κάποια στιγμή να ασχοληθούμε με την κουλτούρα μας; Να δούμε ποιοι είναι αυτοί που θαυμάζουμε και τους δίνουμε τόσο εκατομμύρια views στο YouTube; Ποιοι είναι αυτοί των οποίων τα τραγούδια βγαίνουν από το στόμα παιδιών; Πόση αμορφωσιά μπορούμε να καταναλώσουμε;

Ταυτόχρονα με τον Tranno έχουμε και τις εθνικές μας εμμονές, με την αρχαία Ελλάδα και αισθανόμαστε υπερηφάνεια που είμαστε απόγονοι (λέμε τώρα) του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα, του Σοφοκλή, του Περικλή, του Ευριπίδη (Tranne μπορείς να τα googlaρεις τα ονόματα). Εδώ υπάρχει ξεκάθαρα όμως μια ψυχική διαταραχή. Δεν γίνεται να είμαστε fan του ”μονοπλανητικού” Trannou και ταυτόχρονα απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων- πρέπει να κάνουμε μια επιλογή! Η ζωή είναι γεμάτη επιλογές!

Τέλος, δυσκολεύομαι να πιστέψω πως κάποιος αυτού του μορφωτικού επιπέδου έχει το θράσος να αναφέρεται κατά αυτόν τον τρόπο στις γυναίκες, σα να είναι όλες -να το πω κομψά- ιερόδουλες που τις νοιάζουν τα λούσα, τα λεφτά, να τους δίνει ναρκωτικά το «αφεντικό» κι αυτές να ενδίδουν σε όλα του τα γούστα- γιατί το εξαγοράζει. Πρώτον κρίμα να έχει κάποιος ανάγκη να εξαγοράσει την αγάπη και τον έρωτα και δεύτερον είμαι σίγουρη πως ακόμα κι αυτές γνωρίζουν πολύ καλύτερα τις λεπτομέρειες για το πλανητικό μας σύστημα.

Διαβάστε επίσης: Είναι η μουσική trap η σύγχρονη μορφή σεξισμού και μισογυνισμού;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet