Είναι το θέμα των ημερών. Στη Θεσσαλονίκη Drag Queens διάβασαν παραμύθια σε παιδάκια. Η αλήθεια είναι ότι διχάστηκα. Λίγο το politically correct, θες; Λίγο το ότι πλέον εάν πεις ανοιχτά τη γνώμη σου, εκτίθεσαι σε άμεσο κίνδυνο να σε πουν φασίστα, θες; Όλα αυτά με είχαν βάλει σε σκέψεις. Από τη μία σκεφτόμουν πως δεν έχω κάτι εναντίον των Drag Queens. Αντίθετα μου αρέσουν τα shows τους τα οποία βρίσκω διασκεδαστικά, τολμηρά και ως ενήλικη τις θαυμάζω γιατί επιβιώνουν σε έναν κόσμο σκληρό που τις μισεί αναίτια. Από την άλλη, εάν είχα παιδί και μου έλεγαν να το πάω να του διαβάσουν παραμύθι, θα έλεγα αυτόματα όχι.

Δηλαδή αν δεν θέλω το παιδί μου να εκτεθεί σε αυτόν τον κόσμο είμαι αυτόματα ομοφοβική και ναζί; Είστε σοβαροί;  Δεν έχει να κάνει ούτε με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε με το εάν τις αποδεχόμαστε, ούτε με τίποτα. To Drag Show εκπροσωπεί ένα πολύ συγκεκριμένο πράγμα που φωνάζει από χιλιόμετρα μακριά σεξουαλικότητα! Ένας όρος με τον οποίο προφανώς τα ανήλικα και μικρά παιδιά δεν έχουν σχέση ούτε κατανοούν το concept. Κάνοντας ένα scroll στο Facebook (ναι το χρησιμοποιώ ακόμα που και που) πέτυχα ένα βίντεο όπου μια Drag Queen εξηγεί γιατί πιστεύει ότι δεν πρέπει να εκθέτει κανείς τα παιδιά του στον κόσμο των drags.

«Τι στο διάολο έχετε πάθει με τις drag queen για να έχετε τόσο σεβασμό για αυτές και να τις θαυμάζετε τόσο πολύ; Εκτός από το να φορούν μακιγιάζ και να πηδούν στο πάτωμα και να περπατάνε γύρω γύρω και να κάνουν σεξουαλικά πράγματα στη σκηνή; Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλετε αυτό να επηρεάσει το παιδί σας!», ξεκινάει να λέει με τη λογική ότι τα shows τους είναι γεμάτα σεξυ χορούς, σεξουαλικά υπονοούμενα και ένα παιδί δεν θα είχε καμία θέση σε αυτόν τον κόσμο όπως ακριβώς δεν θα είχε καμία θέση σε ένα στριπτιτζάδικο.

Συνεχίζει λέγοντας: «Θα θέλατε μια στρίπερ ή μια πορνοστάρ να επηρεάσει το παιδί σας; Δε βγάζει νόημα! Μια drag queen πραγματοποιεί ένα show για ενήλικες. Υπάρχει πολύ βρωμιά και πολλά σεξουαλικά πράγματα που συμβαίνουν σε αυτά τα shows. Kαι στα παρασκήνια υπάρχει πολύ γυμνό, σεξ και ναρκωτικά». Γιατί, λοιπόν, ένα παιδί να εκτεθεί σε όλο αυτό; Είναι οκ να επιλέξεις να είσαι ότι θες στη ζωή σου, να αγαπάς όποιον θες, να ντύνεσαι όπως θες. Για να αισθανθείς εσύ κουλ γονιός και πολύ προχωρημένος, με μια παντελώς ρηχή άποψη για το πώς θα διδάξεις στο παιδί σου την αποδοχή, το εκθέτεις σε έναν κόσμο επικίνδυνο που ουδεμία σχέση έχει με τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

drag queen

«Δεν θεωρώ πως αυτός είναι ένας δρόμος που θα ήθελες να εξερευνήσει το παιδί σου. Μπορούν να πειραματιστούν στο σπίτι όπως κάναμε όλοι, με τις φίλες τους», συνεχίζει. Η ασφάλεια του σπιτιού και το να δείξεις στο παιδί σου πως οτιδήποτε επιλέξει να κάνει ή να πειραματιστεί μπορεί να το κάνει στην ασφάλεια του σπιτιού του αυτό είναι προοδευτικό. Το να το πηγαίνει να βλέπει σεξ shows δεν είναι. Το να το μάθεις να μη συμπεριφέρεται στη διαφορετικότητα σα να είναι σκουπίδια, αυτό ναι είναι αυτονόητο.

Με λίγα λόγια για να είσαι κουλ και ουσιαστικά προοδευτικός γονιός, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι επιτηδευμένα για να δειχτείς τα συγχαρητήρια από τους υπόλοιπους προοδευτικούς φίλους σου. Χρειάζεται να αγαπάς και να αποδέχεσαι εσύ ο ίδιος. 

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet