Χτες καθώς έφευγα από το σπίτι της κολλητής μου που μένουμε κοντά (οπότε θα επέστρεφα με τα πόδια), της λέω «Κλαίρη, έχε το νου σου στο κινητό». Προφανώς, ενημέρωσα και τη μητέρα μου να ξέρει ότι επιστρέφω. Στη διαδρομή κοιτούσα συνεχώς πίσω μου και θυμόμουν την περιγραφή της 20χρονης κοπέλας στη Νίκαια που κυριολεκτικά πάλεψε με νύχια και με δόντια με τον επίδοξο βιαστή της. Λέω, μπορεί να έρθει κάποιος από πίσω και να μου κλείσει το στόμα να μην μπορέσω να αντιδράσω. Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό σε κάποιους αλλά πολλά κορίτσια και πολλές γυναίκες το ζούμε καθημερινά!

Αναρωτήθηκα  εάν υπάρχει έξαρση του φαινομένου ή απλά είναι κάτι που τώρα εξαιτίας του #metoo έχει αρχίσει να αναδύεται ως σοβαρό ζήτημα. Προσωπικά όταν ξεκίνησα να βγαίνω, υπήρχαν τα dos και τα donts στη βραδινή- κατά βάση- έξοδο. Για παράδειγμα, το κέντρο εκτός από Κολωνάκι -άντε και Σύνταγμα, Παγκράτι- θεωρείται ρίσκο. Για δυτικά προάστια δεν το συζητώ. Γενικά, με το που βγούμε από το σπίτι μας, είμαστε σε θέση άμυνας…

Τα περιστατικά πολλά: ο 28χρονος που επιτέθηκε σε μια 20χρονη κοπέλα στη Νίκαια και  που όπως αποκαλύφθηκε, εκκρεμούν άλλα 5 εντάλματα σύλληψης  εναντίον του. Ο άντρας με το τατουάζ που ευθύνεται για έναν βιασμό και μια απόπειρα βιασμού στο Παλαιό Φάληρο. Ξεχωριστά περιστατικά γυναικών που καταγγέλλουν απόπειρες βιασμού στην περιοχή των Εξαρχείων και πάει λέγοντας.

 Ο Tik Toker Red Dragon επιτέθηκε πρόσφατα σε δυο ανήλικες τις οποίες θώπευσε, τη μία στο στήθος, ενώ προσπάθησε να τη φιλήσει, και την άλλη στα οπίσθια. Στο μεταξύ, ανοίγω παρένθεση μένοντας σε αυτό, καθώς είναι επιβεβαιωμένο ψυχιατρικό κρούσμα το οποίο κυκλοφορεί ελεύθερο και έχει κάνει και στο παρελθόν κι άλλες σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες. Έγινε γνωστός μέσα από κάποια βίντεο του streamer Hayate ή Μιχάλη Ζάννη ή όπως τον φωνάζουν «ο Αρχηγός», ο οποίος έχει μαζέψει γύρω του κάποια φανερά ψυχικά διαταραγμένα άτομα τα οποία κοροϊδεύει για να γελάνε οι …ακόμα πιο έξυπνοι που τον παρακολουθούν. Κι αυτός ο επικίνδυνος και απολύτως ασταθής τύπος που επιτέθηκε στα ανήλικα κορίτσια, έγινε έτσι μάγκας. Κλείνω την παρένθεση.

@odhiseas_m18 φίλε θα σε γαμησω 😂😂#reddragon #fy #viral ♬ πρωτότυπος ήχος – odhiseas_m18

Το να έχω πάντα ένα μικρό σφίξιμο στο στομάχι όταν πηγαίνω σπίτι, δεν έχει πλάκα. Το να παίρνουμε οδηγίες για το τι να κάνουμε εάν κάποιος μας επιτεθεί, δεν έχει πλάκα. Το να βρίσκομαι στο δρόμο μόνο εγώ και ένας άντρας και αυτόματα να κρατάω τα κλειδιά μου στο χέρι, δεν έχει πλάκα. Και γενικά το να εκπαιδευόμαστε οι γυναίκες για το χειρότερο σενάριο, δεν έχει πλάκα. Κάνοντας μια μικρή έρευνα, κατέληξα πως τα περιστατικά συμβαίναν πάντα με την ίδια συχνότητα απλά δεν τους δινόταν η δέουσα σημασία αν τελικά δεν προέβαινε ο επιτιθέμενος στην πράξη του βιασμού. Εάν δηλαδή δεν σε βίαζε ο άλλος, τελικά δεν έγινε και τίποτα… 

Τέλος, σκεφτόμουν εκείνον τον κύριο που άκουσε τις φωνές της 20χρονης κοπέλας και παρά την καθοδήγηση της αστυνομίας να μείνει σπίτι του μήπως είναι κάποια παγίδα, εκείνος κατέβηκε να βοηθήσει το απελπισμένο κορίτσι. Αν δεν το είχε κάνει, κανείς δεν ξέρει ποια θα ήταν τώρα η είδηση. Ως θύμα ξυλοδαρμού, καταλαβαίνω πώς είναι να είσαι απελπισμένος και να ζητάς βοήθεια που δεν έρχεται «γιατί που να μπλέκω». Αυτό που εύχομαι πραγματικά είναι την επόμενη φορά που θα ετοιμαστώ για να βγω έξω, να μην έχω να οργανώσω πλάνο στο κεφάλι μου με την πιο ασφαλή διαδρομή και περιοχή, αλλά να βάλω απλά τα ρούχα μου, να κοιταχτώ στον καθρέφτη μου και να φύγω- όπως κάνουν οι άντρες.

βίας

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet