Ήταν μια διαβόητη πτήση που έβαλε τέλος στον δύο χρόνια γάμου του των Brangelina και στην 12χρονη σχέση τους, κατά την οποία πέρασαν πολλές δοκιμασίες μαζί και καλωσορίσουν έξι παιδιά.

Αυτό το ταξίδι με ιδιωτικό τζετ από τη Γαλλία στο Λος Άντζελες τον Σεπτέμβριο του 2016 έχει επισημανθεί πολλές φορές σε διάφορα νομικά έγγραφα, πρώτα όταν η Angelina Jolie κατέθεσε τα δικαστικά έγγραφα που πυροδότησε έρευνα από το FBI για τον πρώην σύζυγό της (αν και διέκοψαν την έρευνα και δεν ασκήσει οποιαδήποτε κατηγορία). Η 48χρονη Jolie ισχυρίστηκε ότι ο Pitt, ήταν μεθυσμένος και έγινε βίαιος μπροστά και στα παιδιά της.

Το περιστατικό με τους Brangelina

Σε αυτά τα έγγραφα, αναφέρθηκε ότι η Jolie είχε μεταφερθεί στο πίσω μέρος του αεροπλάνου από τον Pitt, όπου την άρπαξε από το κεφάλι και τους ώμους και την κούνησε ενώ φώναζε: «Έχεις καταστρέψει αυτή την οικογένεια». Ο Pitt φέρεται επίσης να χτύπησε την οροφή του αεροπλάνου τέσσερις φορές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν η Jolie άνοιξε την πόρτα, δύο από τα παιδιά της ήταν «έξω από την πόρτα και έκλαιγαν και τη ρώτησαν: «Είσαι καλά μαμά;». O Pitt, για τον οποίο η Jolie υποπτευόταν ότι ήταν μεθυσμένος, φέρεται να φώναξε: «Όχι, η μαμά δεν είναι καλά. Καταστρέφει αυτή την οικογένεια». Έριξε επίσης μπύρα στην Jolie ενώ ήταν κάτω από μια κουβέρτα με τα παιδιά.

Αυτό θεωρείτο, μέχρι σήμερα, μεμονωμένο περιστατικό που είχε ωθήσει την Jolie να επιδιώξει έναν χωρισμό και τελικά ένα διαζύγιο (αν και επτά χρόνια από την πρώτη κατάθεση, το ίδιο το διαζύγιο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί επίσημα).

Και όμως, καθώς η επταετής υπόθεση διαζυγίου του ζευγαριού πλησιάζει επίπονα στο τέλος της, υπάρχει ένα τελευταίο νομικό σημείο που εκρεμεί μεταξύ του ζευγαριού: Η μάχη για την απόφαση της Jolie να πουλήσει το μέρος του γαλλικού αμπελώνα Chateau Miraval στον Ρώσο ολιγάρχη, Yuri Shefler, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Brad Pitt.

Η υπόθεση, η οποία εκδικάζεται ξεχωριστά από το διαζύγιο είναι ο λόγος που εμφανίστηκαν νέα εκρηκτικά έγγραφα που υποδηλώνουν ότι ο Pitt κακοποιούσε σωματικά και συναισθηματικά την Jolie πολύ πριν από αυτή τη διαβόητη πτήση.

Στα έγγραφα που κατατέθηκαν αυτόν τον μήνα, οι δικηγόροι της Jolie αναφέρουν ότι «το ιστορικό σωματικής κακοποίησης της Jolie από τον Pitt ξεκίνησε πολύ πριν από το αεροπορικό ταξίδι της οικογένειας από τη Γαλλία στο Λος Άντζελες», αν και προσθέτουν ότι «αυτή η πτήση σηματοδότησε την πρώτη φορά που έστρεψε τη σωματική του κακοποίηση στa παιδιά τους».

Τα δικαστικά έγγραφα υποστηρίζουν ότι η Jolie έχει στοιχεία για το «ιστορικό του Pitt για σωματική κακοποίηση της οικογένειας και κακοποίηση της Jolie» και ισχυρίζεται ότι τα παιδιά συνεχίζουν να βιώνουν «σημαντικό και συνεχές μετατραυματικό στρες».

Στα πιο πρόσφατα έγγραφα, οι δικηγόροι της Jolie αναφέρονται σε ένα «ιστορικό κακοποίησης, ελέγχου και συγκάλυψης» και ισχυρίζονται ότι έχει «μαρτυρία, email, φωτογραφίες και άλλα στοιχεία», τα οποία θα αποδείξουν πώς ο Pitt προσπάθησε να κρύψει τη συμπεριφορά του αν προσέλθουν σε δίκη.

Οι εφημερίδες ισχυρίζονται επίσης ότι ο Brad Pitt άσκησε «καταναγκαστικό» οικονομικό έλεγχο πάνω της μέσω της διαμάχης τους για την οινοποιητική επιχείρηση Miraval καθώς το διαζύγιό τους καθυστερούσε. Ο Pitt, εν τω μεταξύ, έχει αρνηθεί όλους τους ισχυρισμούς για σωματική κακοποίηση και δεν κατηγορήθηκε μετά από έρευνα του FBI για το περιστατικό στην πτήση.

Πηγές στο στρατόπεδο του Pitt, ωστόσο, είπαν ότι το βλέπει αυτό ως άμεση απάντηση στην πρόσφατη νίκη του στο δικαστήριο του Λος Άντζελες για το Mirval. Ο Pitt εξασφάλισε μια κρίσιμη νίκη σχετικά με το Chateau τον Φεβρουάριο, όταν ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες αποφάσισε ότι η κίνηση της Jolie να πουλήσει το μερίδιό της χωρίς τη συγκατάθεση του Pitt παραβίαζε την αρχική τους συμφωνία. Η συμφωνία απαιτούσε ρητά εξουσιοδότηση για τέτοιες μεταφορές και ο δικαστής θεώρησε την προσπάθεια της Jolie «στρατηγική επιχειρηματική απόφαση» που απαιτούσε την έγκριση του Pitt.

Τώρα, καθώς η υπόθεση Miraval συνεχίζεται, εξακολουθεί να πιστεύεται ότι η ίδια η υπόθεση διαζυγίου θα μπορούσε να πλησιάζει στo τέλος της, αφού κάθε μέρος υπέβαλε τις οικονομικές του καταστάσεις, το οποίο είναι από τα τελευταία στάδια ενός διαζυγίου.

Πηγές κοντά στο πρώην ζευγάρι πιστεύεται ότι η μάχη για την κοινή επιμέλεια του Pitt είχε διευθετηθεί – με τα τέσσερα από τα έξι παιδιά τους σύντομα να είναι 18 ετών ή μεγαλύτερα.

Διαβάστε επίσης:

Victoria Beckham: Γιόρτασε τα 50α γενέθλιά της με ένα λαμπερό φόρεμα αλλά και πατερίτσες

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet