Μεγάλο ποσό θα κληθεί να καταβάλει το γερμανικό περιοδικό Die Aktuelle στην οικογένεια Schumacher λόγω της απόφασής του να δημοσιεύσει μια συνέντευξη με τον θρύλο της F1, η οποία όμως είναι φτιαχμένη με βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Σάλο προκάλεσε στις 15 Απριλίου του 2023 το γερμανικό περιοδικό Die Aktuelle όταν ανέφερε σε πρωτοσέλιδό του ότι φιλοξενούσε την πρώτη συνέντευξη του Michael Schumacher μετά το ατύχημα του στις Γαλλικές Άλπεις το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και να πέσει σε κώμα.

Schumacher
Photo by Hoch Zwei/Getty Images/Ideal Image

Φυσικά, η τεχνητή νοημοσύνη ήταν εκείνη που έδινε τις απαντήσεις στην συνέντευξη και όχι ο ίδιος ο Schumacher. Η συγκεκριμένη λεπτομέρεια αναφερόταν μόνο στο τέλος του άρθρου, κάτι που πυροδότησε ακόμα μεγαλύτερη οργή στον κόσμο και στην οικογένειά του, η οποία αποφίασισε να κινηθεί νομικά εναντίον του περιοδικού.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τη δημοσίευση της εν λόγω συνέντευξης η διοίκηση του γερμανικού περιοδικού αποφάσισε να απολύσει την επικεφαλής της έκδοσης Anne Hoffmann, μετά από μια θητεία 14 ετών.

Την υποτιθέμενη συνέντευξη είχε καταδικάσει και ο εκδοτικός όμιλος Funke, ο οποίος εκδίδει το περιοδικό Die Aktuelle, επισημαίνοντας ότι «αυτό το άγευστο και παραπλανητικό άρθρο δεν έπρεπε ποτέ να δημοσιευτεί. Σε καμία περίπτωση δεν πληροί τα πρότυπα της δημοσιογραφίας που περιμένουμε εμείς -και οι αναγνώστες μας- από έναν εκδότη όπως ο Funke».

Schumacher

Η οικογένεια του Michael Schumacher εδώ και χρόνια καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να κρατήσει ιδιβτική την κατάσταση της υγείας του ενώ έχει κάνει πολές φορές εκκλήσεις προκειμένου οι δημοσιογράφοι να σεβαστούν αυτήν την ιδιοτικότητα.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο λόγος που βασιλιάς Κάρολος και ο πρίγκιπας William ακυρώνουν όλες τις βασιλικές τους υποχρεώσεις αυτή την εβδομάδα

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!