Ο Βασιλιάς Κάρολος και ο Πρίγκιπας William αλλάζουν την βασιλική τους αντζέντα εν τω μέσω μιας πολιτικής ανατροπής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Βασιλιάς και ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, δεν θα κάνουν εκτελέσουν τα βασιλικά τους καθήκοντα, τα οποία είχαν προγραμματιστεί για το υπόλοιπο της εβδομάδας, αφού ο πρωθυπουργός Rishi Sunak ζήτησε αιφνιδιαστική γενική εκλογή στις 4 Ιουλίου.

Ο Κάρολος είχε προγραμματίσει μια εμφάνιση για τις 23 Μαΐου και άλλες δύο στις 24 Μαΐου. Το παλάτι ελπίζει να προγραμματίσει εκ νέου τις στάσεις. Ο William είχε επίσης προγραμματισμένη μια βασιλική υποχρέωση για αυτήν την εβδομάδα που ακυρώθηκε επίσης. Η βασιλική οικογένεια θα συνεχίσει να αναβάλλει τις εμφανίσεις της «που μπορεί να φαίνεται ότι αποσπούν την προσοχή ή αποσπούν την προσοχή από την προεκλογική εκστρατεία», ανέφεραν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σε δήλωση στις 22 Μαΐου.

Ενώ τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ιστορικά δεν ασχολούνται με την πολιτική, αλλάζουν τα προγράμματά τους εν μέσω εκλογών. Η προσαρμογή του χρονοδιαγράμματος κατά τη διάρκεια των προεκλογικών εκστρατειών είναι συνήθης πρακτική. Το παλάτι στοχεύει να διασφαλίσει ότι η προσοχή του κοινού παραμένει στις εκλογές και στα βασικά ζητήματα που παρουσιάζει.

Photo by Jane Barlow – Pool/Getty Images

Διαβάστε επίσης:

Πρίγκιπας Harry: Μεγάλη ανατροπή για τον βασιλιά Κάρολο

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet