Την πόρτα του ανακριτή πέρασε χθες η Ρούλα Πισπιρίγκου προκειμένου να απολογηθεί για το θάνατος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Το σενάριο που παρουσίασε η κατηγορούμενη στην σχεδόν 5ωρη απολογία της δεν ήταν πειστικό. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της πίστευε ότι θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, γι΄αυτό και στο άκουσμα της απόφασης ότι κρίνεται προφυλακιστέα ξέσπασε σε κλάματα.

Οι πληροφορίες για το υπόμνημα αναφέρουν ότι η “η 33χρονη χαρακτηρίζει τυχαία τα στοιχεία στα οποία βασίζεται η κατηγορία στην προσπάθεια να βρεθεί μια αιτία για να αποδοθούν ευθύνες για τα αίτια θανάτους της κόρης της”. Για την παρουσία της δίπλα στο παιδί της τις κρίσιμες ώρες υποστηρίζει ότι ως μητέρα εκείνη όφειλε να είναι η συνοδός του. Υποστηρίζει ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα της σε βάρος εκείνων που την κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια ολόκληρης της κοινωνία προφανώς για να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια ζωής της κόρης της και μιλάει για ιατρικό λάθος και αμέλεια των γιατρών. Μίλησε επιπλέον για τη σχέση της με το σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, για τις ερωτήσεις για κάμερες στο νοσοκομείο, τα αιτήματα για μονόκλινα δωμάτια καθώς και για τον θάνατο της Ίριδας και της Μαλένας.

Είναι “δεμένη” η υπόθεση;

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ Ιωάννα Μάνδρου η υπόθεση είναι απόλυτα δεμένη καθώς βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία. Ακόμη κι αν δεν ομολογήσει τα στοιχεία είναι αδιάσειστα. Η ομολογία είναι προνόμιο στο δικαστήριο μόνο για τον κατηγορούμενο προκειμένου να διευκολύνει τη θέση του.

Ποιο είναι το κίνητρο της Ρούλας Πισπιρίγκου;

Όπως ανέλυσε ο Σπύρος Λάμπρου στο δελτίο ειδήσεων του Star οι αρχές έχουν καταλήξει σε 3 εκδοχές

1ο σενάριο

Εμμονή με το Μανό

Τον Μανό τον θεωρούσε τρόπαιο και κάθε φορά που έφευγε τον εκδικούνταν κάνοντας κακό στα παιδιά της. Όταν έφευγε ο Μάνος κάποιο παιδί αρρώσταινε και λίγο αργότερα πέθαινε. Το αποτέλεσμα ήταν ο Μάνος να επιστρέφει στο σπίτι για λίγο και η Ρούλα να πετυχαίνει μια εφήμερη ανακοπή.

2ο σενάριο

Ήθελε την προσοχή όλων, ήθελε την επιβράβευση, το σχολιασμό ακόμη κι αν ήταν αρνητικός. Το γνωστό σύνδρομο Μινχάουζεν. Μια μητέρα με άρρωστα παιδιά έχει τον οίκτο όλων και το κυριότερο, κανείς δεν θα έψαχνε τι έκανε.

3ο σενάριο

Αφορά στη Τζωρτζίνα. Οι αξιωματικοί θεωρούν ότι επειδή η Τζωρτζίνα ήταν πολύ έξυπνη, η μητέρα θεωρούσε ότι αυτό το παιδί γνωρίζει, έχει δει κάποια πράγματα κάπου και κάποια στιγμή θα μιλούσε και γι’ αυτό αποφάσισε να του κάνει κακό. Τρεις εβδομάδες μετά η Τζωρτζίνα έμεινε παραπληγική.

Διάβασε ακόμη: Είναι ψυχωτική η Ρούλα Πισπιρίγκου; Τι λέει ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!