Από τη στιγμή που βγήκε η είδηση της σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας άνοιξε ο φάκελος και για τα άλλα δύο παιδιά. Έτσι από εκείνη τη στιγμή κυκλοφορούν διάφορες απόψεις γιατί το έκανε ενώ ένας απλός νους -και με το δίκιο του- θα σκεφτεί πως κανένας άνθρωπος δεν θα σκότωνε το παιδί του αν είχε σώας τας φρένας!

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας εξήγησε στο “Ποιος είναι πάλι πρωινιάτικα” και στην Μπέττυ Μαγγίρα τους λόγους που δεν μας επιτρέπουν να θεωρήσουμε τη Ρούλα Πισπιρίγκου ψυχασθενή ή σχιζοφρενή ενώ τόνισε: “Δεν κατηγορούμε-εξηγούμε! Είδατε τι ερώτηση μου κάνατε; “Γιατι”. Εγώ σαν ειδικός δεν πρέπει να εξηγήσω το γιατί;”

Υπάρχει ο κίνδυνος να προσπαθήσει η υπεράσπιση (όποια κι αν είναι τελικά αυτή) της κατηγορουμένης να βγάλουν την Πισπιρίγκου ψυχικά ασθενή με αποτέλεσμα να σταλεί σε ψυχιατρική κλινική και σε 5 χρόνια να κυκλοφορεί ελεύθερη. Έτσι ο κύριος Σούρας βάζει τα πράγματα στη θέση τους και εξηγεί:

” Απομυθοποιώ ένα πράγμα που πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος. Άπειρα μηνύματα: “Αν δεν είναι ψυχασθενής αυτή η γυναίκα τι είναι;” Ψυχασθενής λοιπόν, με την κοινωνική έννοια μπορεί να είναι κάτι που έχουμε συνηθίσει να το λέμε χωρίς να το σκεφτόμαστε. O ψυχικά βαριά άρρωστος που να σκοτώσει είναι ο σχιζοφρενής ο παρανοϊκός. Αυτό είναι αρρώστια που σκοτώνει. Ο σχιζοφρενής/ παρανοϊκός δεν έχει καταλογισμό. Δεν λειτουργεί με σκέψη ή αντίληψη. Δεν λειτουργεί τίποτα. Εδώ δεν έχουμε μια τέτοια περίπτωση”.

«Ο σχιζοφρενής είναι ένας βαριά άρρωστος άνθρωπος. Δεν είναι ένας άνθρωπος που συμμετέχει στα social media και δίνει συνεντεύξεις», δήλωσε ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας μιλώντας για την κατηγορούμενη μητέρα των 3 παιδιών στην Πάτρα. Πρόσθεσε ότι είναι ζήτημα του καθενός πώς πενθεί, αλλά όταν όμως υπάρχει διαταραχή δεν υπάρχει συναίσθημα.

“Γιατί δεν θέλουμε να καταλάβουμε ότι εκτός από την αρρώστια που είναι μια δύσκολη περίπτωση, υπάρχουν και άτομα διαταραγμένα τα οποία όμως κάνουνε κακό. Ναι κυρίες και κύριοι, “Οι ήρωες του κακού”, οι εν δυνάμει δολοφόνοι. Δεν υπάρχουν μάνες, πατέρες και συγγενείς στους δολοφόνους”.

Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Γιατί αυτή η ομάδα γυναικών μπορεί να υποστηρίζει τη Ρούλα Πισπιρίγκου;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet