Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε πριν από λίγα λεπτά το παλάτι το Buckingham, γνωστοποίησε ότι ο Βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο. Όπως όλα δείχνουν το πρόβλημα υγείας διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια θεραπείας για διογκωμένο προστάτη.

Το είδος του καρκίνου δεν έχει γνωστοποιηθεί, αλλά σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού ο βασιλιάς ξεκίνησε θεραπείες σήμερα (5/2).

Η ανακοίνωση του παλατιού

«Η Αυτού Μεγαλειότης ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια του οποίου οι γιατροί του συνέστησαν να αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του.

Ο Βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή της, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη επέμβαση. Παραμένει απόλυτα θετικός όσον αφορά τη θεραπεία του και προσβλέπει στην επιστροφή του σε πλήρη δημόσια καθήκοντα το συντομότερο δυνατό.

Η Αυτού Μεγαλειότητα επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κοινού για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που νοσούν από τον καρκίνο», αναφέρει -μεταξύ άλλων- η ανακοίνωση.

Όσο για τον πρίγκιπα Harry ο οποίος εδρεύει στην Καλιφόρνια με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά, αναμένεται να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο τις επόμενες ημέρες για να επισκεφθεί τον πατέρα του.

Διαβάστε επίσης:

Σοκάρει ο Δημήτρης Σκουλός: «Έχω δεχτεί πολλές φορές bullying, με έδερναν στις σκάλες του σχολείου»

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!