Έχω αρκετούς φίλους που δηλώνουν bisexuals και μάλιστα κάποιοι από αυτούς έχουν κάνει σχέση και με τα δύο φύλα. Αυτό που ακούω σχεδόν από όλους, είναι ότι πολλές φορές δεν αισθάνονται άνετα να εκφράσουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό είτε επειδή θα τους… λιντσάρουν είτε επειδή κάποιος «γνώστης των πάντων» θα πει «οι bisexuals είναι γκέι που δεν το έχουν παραδεχτεί»!

Πίσω όμως από όλες τις «σοφίες» που θα πει ο κάθε άσχετος, υπάρχει η αιτία: στις αρχές του 2000 τα clips πεταλούδα ήταν sensation για τα κοριτσάκια, το να είσαι γκέι ήταν κακό και οι bisexuals δεν υπάρχουν! Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως τα queer άτομα τα απέρριπτε και η pop culture της εποχής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το επεισόδιο στο Sex And The City όπου η Carrie, ειδική στο sex, απορρίπτει έναν πιθανό σύντροφο επειδή είναι bi σχολιάζοντας μάλιστα με την υπόλοιπη παρέα ότι μάλλον είναι μπερδεμένος και έχει πάρει τον δρόμο για την Gaytown!

Φυσικά όταν έχεις αυτή την αντιμετώπιση μεγαλώνοντας, αισθάνεσαι πως πρέπει οπωσδήποτε να διαλέξεις «πλευρά» και να μην είσαι στο μεταίχμιο straight- gay γιατί με το ενδιάμεσο απλά κοροϊδεύεις τον εαυτό σου. Το πιθανό αποτέλεσμα είναι αντί να «βγεις από την ντουλάπα» να χωθείς πιο βαθιά!

Έχουμε χωρίσει τον πληθυσμό σε κοινότητες: gay κοινότητα, straight κοινότητα και η bi κοινότητα παλεύει να βρει τη θέση της. Θυμάμαι μια φίλη μου μου περιέγραφε πως της απάντησε η ομοφυλόφιλη φίλη της όταν της είπε πως είναι bi: «Εντάξει έκανες το πρώτο βήμα τώρα θα αρχίσεις να αποδέχεσαι ότι είσαι ομοφυλόφιλη». Η φίλη μου αισθάνθηκε επίθεση: «Γιατί κανείς δεν δέχεται πως θέλω και τα δύο φύλα;»

Το νέο Tik Tok είναι Bi-friendly

Τις τελευταίες μέρες στο Tik Tok έχει γίνει viral τo Bi Tok το οποίο έχει σκοπό να καταρρίψει το στερεότυπο gay-straight. Είναι μια ανάσα ανανέωσης να ξέρεις ότι μπορείς να ποστάρεις κάτι χωρίς να σου επιτεθεί κάποιος που πιστεύει ότι γνωρίζει τη σεξουαλικότητά σου καλύτερα από εσένα! Μάλιστα μέσα από εκεί έχουν βγει και πολλά trends όπως το bi-dance μιας γυναίκας που χορεύει γελώντας κι έχει λεζάντα «πέρασα πολύ δύσκολα μέχρι να παραδεχτώ πως είμαι bi, για να καταλάβω πως δεν θα βγω ποτέ με γυναίκα γιατί βρήκα την αδερφή ψυχή μου σε έναν άντρα». Μετά από αυτό το βίντεο πολλοί ήταν εκείνοι που βρήκαν το θάρρος να μοιραστούν ανάλογες εμπειρίες!

@freesoulikram life is so funny 🤡 #bisexual #wlw #trend #comingout ♬ الصوت الأصلي – فهد ابن الموصل

Άλλο ένα trend που ξεκίνησε είναι το bi-wife energy είναι άντρες που μοιράζονται την αγάπη και την υπερηφάνεια τους για τις bi γυναίκες τους σε ένα περιβάλλον που δεν θα λάβουν εχθρικά σχόλια. Αυτά τα βίντεο δεν βοηθούν απλά στο να αποδεχτούμε την αμφιφιλία. Αποκαλύπτουν υπαρκτά προβλήματα των bisexuals, ενδιαφέροντα, εμπειρίες και αλήθειες  όπως για παράδειγμα το ότι να εσωτερικεύεις οποιαδήποτε σκέψη για το αν είσαι bi ή όχι, θα σε οδηγήσει σε μπερδεμένες και λάθος σκέψεις. Επιπλέον, είναι μια εφαρμογή που σε βοηθάει να κατανοήσεις πως δεν είσαι μόνος σε αυτό όσο κι αν σε έχει αποκλείσει η κοινωνία.

@thebeccamurray Reply to @chabelameza by request ✨ bi *partner energy DIRECTOR’S CUT ✨ #biwifeenergy ♬ bi wife energy the good audio version – cringe🦎

Τέλος, είναι υγιές να μπορεί κανείς να εκφραστεί ελεύθερα στις κοινωνικές πλατφόρμες και να γίνεται αποδεκτός. Είναι επίσης σημαντικό σταδιακά να σταματήσουμε να έχουμε ξεχωριστές πλατφόρμες για να νιώθει η κάθε κοινωνική ομάδα ασφαλής αλλά να υπάρχει μία πλατφόρμα στην οποία είναι όλοι καλοδεχούμενοι! 

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet