Η ζωή μας μια βόλτα, Να με προσέχεις, Κλείσε τα μάτια, Δυο μέρες μόνο, Τέσσερις. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έχει υπογράψει ίσως τις καλύτερες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης από άποψη αισθητικής, σεναρίου, ηθοποιίας και συναισθημάτων. Θυελλώδεις έρωτες –συχνά απαγορευμένοι– ανθρώπινες σχέσεις δοσμένες στη ρεαλιστική τους μορφή- με τα πάθη, τις φωνές, τα κλάματα, τις αγκαλιές, τα γέλια, τις αδυναμίες, τον θυμό, την αγάπη και τον έρωτα. Οι σειρές του τα έχουν όλα.

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας, επιστρέφει τον Οκτώβριο στο MEGA με μια νέα δραματική σειρά που ονομάζεται Maestro. Ο ταλαντούχος δημιουργός αφηγείται μια ιστορία συγκρούσεων και δυνατού πάθους που διαδραματίζεται στην ατμοσφαιρικά μελαγχολική Αθήνα και στα υπέροχα νησιά των Παξών και της Κέρκυρας.

Στους αχανείς δρόμους της Αθήνας και στα νησιωτικά σοκάκια, ο Ορέστης, ο πρωταγωνιστής της σειράς, θα αποφασίσει μέσα στην πανδημία να φύγει από την πρωτεύουσα και να πάει σε ένα μικρό νησί να στήσει από την αρχή το Φεστιβάλ Μουσικής. Σύντομα οι παθογένειες του μικρού νησιού αρχίζουν να έρχονται στην επιφάνεια, όπως και σκοτεινές πτυχές του παρελθόντος του. Ο καινούργιος δάσκαλος θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια ακραία ερωτική ιστορία που θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας για να βγουν στην επιφάνεια τα κοινωνικά προβλήματα που είχαν κρυφτεί κάτω από το χαλί και μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Είναι όλοι δεμένοι μεταξύ τους και κατά κάποιο τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει…

Ο Παπαπαλιάτης όπως τον ξέραμε

Οι απαγορευμένοι έρωτες, οι ανθρώπινες σχέσεις αλλά και οι κοινωνικές παθογένειες είναι ένα θέμα που γοήτευε ανέκαθεν το δημιουργό ο οποίος ξέρει να σκηνοθετεί πολύ πετυχημένες δραματικές καταστάσεις, χωρίς ποτέ να αγγίζει τα όρια της υπερβολής.

Το 1999 μας σύστησε την παρέα 4 αγοριών, του Πέτρου, του Μιχάλη, του Απόστολου και του Δημοσθένη που έρχονται από την Κρήτη στην Αθήνα όπου γνωρίζουν την αγάπη, τον έρωτα αλλά και την απώλεια όταν ο Αποστόλης χάνει τη ζωή του σε μία κατάδυση. Το μεγάλο μπαμ έγινε όταν έκανε τη σειρά «Να με προσέχεις» το 2000 όπου συμπρωταγωνίστησε με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη ενώ μια αξέχαστη ερμηνεία είχε χαρίσει και ο Αλέξανδρος Αλεξανδράκης ως παππούς των παιδιών. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου χάρισε στη σειρά αλλά και σε όλους εμάς το ομώνυμο τραγούδι της.

Τα νερά τάραξε πάλι με τη σειρά «Κλείσε τα μάτια» από την οποία μάλιστα τον ακολουθεί η φήμη ότι  έχει αδυναμία στις ωραίες μητέρες! Η σειρά καθήλωνε κάθε φορά χιλιάδες θεατές και παρουσίαζε το ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα στον Φίλιππο (Παπακαλιάτης), τη Μαρία (Πέμυ Ζούνη) μια μεγαλύτερη γυναίκα εγκλωβισμένη στον γάμο της με την οποία θα ζήσουν έναν παθιασμένο έρωτα και τη Χριστίνα (Ιωάννα Παππά) που είναι κόρη της Μαρίας.

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: τι πρέπει να ξέρεις για τη νέα του σειρά- και τι αξίζει να θυμηθείς
Από τη σειρά “Κλείσε τα Μάτια”

Σε όλη του την δημιουργική πορεία, ο Παπακαλιάτης εξελίσσει τον τρόπο με τον οποίο αναπαριστά τις ανθρώπινες σχέσεις. Αποκορύφωμα είναι η σειρά 4. Οι σχέσεις τεσσάρων τελείως διαφορετικών αδερφών, η σχέση με τη μάνα τους και η διαχείριση της απώλειας του πατέρα τους σε συνδυασμό με τις ζωές τους που τρέχουν παράλληλα, μας έδωσαν την απόλυτη δραματική σειρά. Κοινός τόπος το πατρικό σπίτι της οικογένειας. Η ζωή είναι σα θάλασσα κι αλλάζει συνεχώς, σε πάει σε μέρη που δεν είχες φανταστεί κι αυτό θα το ανακαλύψουν μαζί τα 4 αδέρφια.

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: τι πρέπει να ξέρεις για τη νέα του σειρά- και τι αξίζει να θυμηθείς
Από τη σειρά “4”

Τώρα που τα θυμήθηκα όλα αυτά, μου ήρθαν στο μυαλό οι Δευτέρες που έκανα διαπραγμάτευση με τη μητέρα για το πόσο αργά μπορώ να μείνω ξύπνια για να δω τα επεισόδια. Ήταν από τις λίγες μάχες που κέρδισα! Τώρα έχοντας μεγαλώσει με τις σειρές του, οι οποίες ήταν οι μόνες που έβλεπα φανατικά, ανυπομονώ για το νέο σύμπαν που δημιούργησε ο Παπακαλιάτης στη σειρά του των 9 επεισοδίων. Τα λέμε τον Οκτώβριο!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!