Ο θρύλος του ποδοσφαίρου David Beckham παρέδωσε την Κυριακή τον λογαριασμό του στο Instagram – και τους 71,4 εκατομμύρια ακολούθους του – σε μια γιατρό μαιευτήρα στην Ουκρανία για να προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη όσον αφορά αυτά που συμβαίνουν.

Ο Beckham είπε ότι η ήρωας γυναίκα γιατρός από την Ουκρανία, γνωστή ως «Iryna», είναι επικεφαλής του Περιφερειακού Περιγεννητικού Κέντρου στο σκληρά χτυπημένο Χάρκοβο και βοηθά τις μητέρες να γεννήσουν σε ένα υπόγειο νοσοκομείου.

David Beckham

«Χάρη στις δωρεές σας, οι γεννήτριες οξυγόνου που έχουν λάβει βοηθούν τα νεογέννητα να επιβιώσουν σε φρικτές συνθήκες», είπε ο Άγγλος πρώην σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου σε βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα.

Η κίνηση ανθρωπιάς του David Beckham

Συγκεκριμένα ο θρυλικός ποδοσφαιριστής επέτρεψε σε μία παιδίατρο και αναισθησιολόγο, την Iryna, που βρίσκεται στην Ουκρανία να μάς δείξει τι συμβαίνει αυτές τις ημέρες των επιθέσεων σε μία παιδιατρική κλινική.

Μέσω των Instagram Stories του λογαριασμού του David Beckham, η Iryna έδειξε στους θαυμαστές του Beckham το στενό υπόγειο όπου μεταφέρθηκαν όλες οι έγκυες γυναίκες και οι νέες μητέρες κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της ρωσικής εισβολής. Δημοσίευσε φωτογραφίες νεογέννητων στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου βασίζονταν σε γεννήτριες οξυγόνου που δώρισε η Unicef. Σε ένα βίντεο δείχνει μια νεαρή μητέρα, τη Yana, να κρατά τον γιο της, Mykhailo, ο οποίος γεννήθηκε με αναπνευστικά προβλήματα και του οποίου το σπίτι καταστράφηκε.

Οι εικόνες συγκλονίζουν την ώρα που η γιατρός μας ξεναγεί στο νοσοκομείο. Η Iryna είπε ότι τώρα εργάζεται επί 24 ώρες 7 ημέρες την εβδομάδα και ότι «μάλλον διακινδυνεύουμε τη ζωή μας, αλλά δεν το σκεφτόμαστε καθόλου. Αγαπάμε τη δουλειά μας. Γιατροί και νοσοκόμες εδώ, ανησυχούμε, κλαίμε, αλλά κανείς μας δεν θα τα παρατήσει».

Ο Beckham, ambassador της Unicef από το 2005, προέτρεψε τους θαυμαστές του να δωρίσουν στη φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία εργάζεται στην Ουκρανία για να παρέχει στις οικογένειες πρόσβαση σε καθαρό νερό και φαγητό, αλλά και όλα τα απαραίτητα στα μαιευτήρια προκειμένου να διασφαλίσει την προστασία των παιδιών .

«Χάρη στις δωρεές σας, οι γεννήτριες οξυγόνου που έχουν λάβει βοηθούν τα νεογέννητα να επιβιώσουν σε φρικτές συνθήκες», είπε.

Διάβασε επίσης: Το Hollywood βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη και στηρίζει την Ουκρανία

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet