Πρόκειται για το μεγαλύτερο διαζύγιο στην ιστορία της Βρετανίας, καθώς ο 72χρονος επικεφαλής της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα πρέπει να καταβάλει εφάπαξ 251,5 εκατ. λίρες στην έκτη σύζυγό του, την πριγκίπισσα Χάγια της Ιορδανίας.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 554 εκατ. λιρών (περίπου 640 εκατ. ευρώ) στην 47χρονη πριγκίπισσα Χάγια, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τέλος σε μια σκληρή και πολυετή δικαστική διαμάχη, που ξεκίνησε όταν η πριγκίπισσα έφυγε από τη Βρετανία με δύο από τα παιδιά τους, την Τζαλίλα και τον Ζάγιεντ.

Από τα χρήματα αυτά, τα 290 εκατ. λίρες (340 εκατ. ευρώ) πρέπει να τα δώσει στα παιδιά τους, την 14χρονη Αλ Τζαλίλα και τον 9χρονο Ζάγεντ για να καλύψει τη διατροφή τους, τη μόρφωση και το κόστος για την ασφάλειά τους.

«Με δεδομένο το καθεστώς τους και τις απειλές για τρομοκρατία και απαγωγή με τις οποίες είναι αντιμέτωπα (…) είναι ιδιαίτερα ευάλωτα και έχουν ανάγκη ενισχυμένη ασφάλεια», εκτίμησε ο Φίλιπ Μουρ, πρόεδρος του οικογενειακού δικαστηρίου στη σημερινή του απόφαση και συνέχισε: «η βασική απειλή που αντιμετωπίζουν (τα παιδιά) προέρχεται από τον ίδιο τον εμίρη και όχι από εξωτερικές πηγές».

Διάβασε περισσότερα στο Hello.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet