Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο καθ’ ομολογία άνθρωπος που αφαίρεσε τη ζωή της γυναίκας του Καρολάιν Κράουτς εμφανίστηκε το πρωί στο δικαστήριο, δήλωσε έγγαμος και χήρος και αφού επελέγησαν ένορκοι και έγινε ανάγνωση του βαρέος κατηγορητηρίου, η δίκη διεκόπη για τις 12 Απριλίου. Από το δικαστήριο απουσίαζαν η μητέρα της Καρολάιν για να μην κλονιστεί η υγεία της και ο πατέρας της που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Σύμφωνα με δήλωσή του συνηγόρου υπεράσπισης του Αλέξανδρου Παπαϊωαννίδη, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αποδέχεται την πράξη του αλλά η θέση του είναι πως αυτή τελέστηκε εν βρασμώ ψυχής. «Δεν υπήρχε προσχεδιασμός, δεν υπήρχε προμελέτη. Βρισκόταν σε ψυχολογική διέγερση», είπε. 

Παράλληλα με τις βαριές κατηγορίες θα βρεθεί αντιμέτωπος και με την κατηγορία δολοφονίας ζώου καθώς στέρησε τη ζωή από το σκυλάκι της Κάρολαϊν. To δικαστήριο έκανε δεκτό και το αίτημα του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα για να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή για το θάνατο του σκυλιού της οικογένειας.

Το σκυλάκι βρήκε βασανιστικό θάνατο

Η δικηγόρος Ευαγγελία Τσανοπούλου, μίλησε στην εφημερίδα Daily Mail και ξεκαθάρισε πως θα ζητήσει τη μέγιστη των ποινών για τον βασανισμό και τελικά τη δολοφονία του σκύλου, εκτός από την ποινή που θα λάβει για τη δολοφονία της συζύγου του. «Είναι σημαντικό να δικαιωθεί και η Ρόξι. Ήταν ένα φρικτό έγκλημα γιατί ο σκύλος δεν δολοφονήθηκε απλά, πρώτα βασανίστηκε και μετά δολοφονήθηκε με τις τελευταίες του στιγμές να είναι φρικτές. Ο σκύλος φορούσε το κολάρο του και βρέθηκε κρεμασμένος μεταξύ του πρώτου και του δευτέρου ορόφου, που σημαίνει ότι πέθανε από πνιγμό και βασανίστηκε πολύ πριν αφήσει την τελευταία του πνοή».

Ο ίδιος υποστηρίζει πως ήταν “έγκλημα πάθους” το ότι σκότωσε τη γυναίκα του και πως πανικοβλήθηκε έπειτα και για αυτό σκότωσε και το σκυλί, στην προσπάθειά του να επινοήσει μια ιστορία για το πώς πέθανε η γυναίκα του.

Το άψυχο σωματάκι του σκύλου ήταν το πρώτο που αντίκρυσαν οι αστυνομικοί όταν μπήκαν στο σπίτι: «Αυτό ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα κατά της Ρόξι. Ο Αναγνωστόπουλος θα μπορούσε να είχε αφήσει την πόρτα ανοιχτή για να φύγει ο σκύλος, κάτι που σίγουρα θα έκανε το ζώο. Δείχνει την απίστευτη απάθεια και την έλλειψη συναισθήματος επειδή σκότωσε τον σκύλο της Καρολάιν προκειμένου να πετύχει το στόχο του. Το έκανε αυτό σε ένα σκυλί που θεωρούνταν μέλος της οικογένειας. Η Καρολάιν αγαπούσε τη Ρόξι, ήταν συνεχώς δίπλα της. Οι γείτονες ανέφεραν ότι άκουσαν τις τελευταίες του κραυγές. Κρέμασε την Ρόξι σαν να ήταν ένα κομμάτι κρέας. Δύο ζωές χάθηκαν βάναυσα σε αυτό το φρικτό έγκλημα. Η Καρολάιν και ο σκύλος που λάτρευε».

Όλες οι ζωές που αφαίρεσε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μετράνε! Μετράνε στο ηθικό μας αίσθημα, μετράνε στην ψυχή μας και κυρίως μετράνε σε χρόνια φυλάκισης!


Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet