Σε μια συγκλονιστική συνέντευξη προχώρησε η Δώρα Τσαμπάζη σύζυγος του εκλιπόντα Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Μίλησε για τις δύσκολες στιγμές τους στο νοσοκομείο αλλά και για το πώς έζησε το θάνατο του Ολυμπιονίκη. Μάλιστα αποκάλυψε πως η αρρώστια ήρθε ξαφνικά.

«Η ασθένεια δεν ξέρουμε πότε ακριβώς ήρθε. Μπορεί και να ήρθε τον καιρό που γεννιόταν ο γιος μας. Άρχισε να έχει το μούδιασμα και τις πρώτες ενοχλήσεις στο δεξί πόδι τον Αύγουστο του 2020, όταν ο μικρός μας ήταν 3 μηνών. Ήταν ένας μεταστατικός όγκος από τον πνεύμονα, είχε πάει στον εγκέφαλο και πίεζε το νεύρο της αισθητικότητας και είχε αυτά τα μουδιάσματα… Αυτό μπορεί και να είχε δημιουργηθεί όσο ήμουν έγκυος ή όταν γεννούσα. Τον προβλημάτιζε, άρχισε να το ψάχνει και στην αρχή ασχολήθηκε πολύ με τη μέση του, επειδή είναι σμπαραλιασμένη από τους αγώνες. Ωστόσο, δεν τον ικανοποιούσαν οι απαντήσεις των γιατρών, διότι ήξερε το σώμα του πάρα πολύ καλά. Είπε ότι τη μέση την έχω χτυπήσει πολλές φορές, αλλά τέτοιο πράγμα πρώτη φορά έχω πάθει. Είναι κάτι άλλο».

Έπειτα συνέχισε περιγράφοντας τις στιγμές πριν το τέλος, και τον τρόπο που προσπαθούσε να τους προετοιμάσει ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

«Στην αρχή ήμασταν πολύ δυνατοί κι ο μόνος που ήταν συνειδητοποιημένος ήταν ο Αλέξανδρος. Στο περιβάλλον του είχαμε μια βεβαιότητα ότι “έλα μωρέ, θα τα καταφέρεις και είσαι Ολυμπιονίκης“. Μας έλεγε «χαλαρώστε παιδιά, δεν έχω γρίπη, έχω καρκίνο και υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρω». Εμείς δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι θα συμβεί αυτό το πράγμα. Ο ίδιος αντιμετώπιζε τον καρκίνο όπως τους αντιπάλους στο Tae Kwon Do. Έμπαινε σε έναν αγώνα με το δεδομένο ότι μπορεί να χάσει από τον πρώτο αγώνα. Δεν ήταν ηττοπάθεια, ήταν σεβασμός σε αυτόν που έχω απέναντί μου, αυτοέλεγχος, κι ότι πρέπει να είμαι έτοιμος ακόμα και για το χειρότερο σενάριο. Η στάση του ήταν προετοιμασία για το τέλος. Δεν ήταν ηττοπάθεια, ήταν γενναιότητα» κατέληξε.

Τέλος, εξομολογήθηκε πως απευχόταν όσο τίποτα να δημοσιεύσει την επιστολή που άφησε ο άντρας της:

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet