Υπάρχει γυναίκα που να ασχολείται έστω και ελάχιστα με τη μόδα και να μην έχει λατρέψει έστω ένα item Gucci! Από τον Tom Ford μέχρι τον Alessandro Michele στις δημιουργικές κεφαλές, ο οίκος δεν έχει σταματήσει να μας παρουσιάζει jawdropping runways και συλλογές!

Η τελευταία είδηση που αφορά τον οίκο και συζητιέται τις τελευταίες ώρες είναι η αποχώρηση του Allessandro Michele. Ο σχεδιαστής ανέλαβε τη θέση του creative director της Gucci το 2015 φέρνοντας στον Οίκο ένα ανατρεπτικό στυλ, τολμηρές του καινοτόμες ιδέες.

Μια ανώνυμη πηγή που μίλησε στο WWD είπε ότι ζητήθηκε από την Michele να κάνει μια γενναία αλλαγή στο design πράγμα που μάλλον δεν τον βρήκε σύμφωνο. Άλλη πηγή αναφέρει πως ο François-Henri Pinault, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρείας της Gucci, Kering, εξετάζει έναν τελείως άλλο δρόμο για το καλύτερο brand του ομίλου.

Η gender fluid και με ρομαντικό στίγμα συλλογή της Gucci για την άνοιξη 2023 επηρέασε πολλούς άλλους σχεδιαστές ενώ ταυτόχρονα άνοιξε μια νέα αγορά για τον Οίκο που είναι η gender neutral. Mε τον Alessandro Michele, η Gucci σημείωσε ανάπτυξη που ξεπέρασε το 35% για πέντε συνεχόμενα τρίμηνα μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2018, ωθώντας την Bizzarri να θέσει στόχο εσόδων 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για το brand τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Το ποσοστό αυτό, παρότι έφερε τεράστια κέρδη στον όμιλο, ήταν λίγο μικρότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που απαιτούσαν 10% αύξηση στις πωλήσεις συγκεκριμένων ειδών όπως η τσάντα Dionysus και τα horsebit loafers.

Ο Michele εντάχθηκε στο δυναμικό του στούντιο σχεδιασμού Gucci το 2002 μετά από μια θητεία ως chief designer αξεσουάρ στη Fendi. Διορίστηκε «συνεργάτης» της Frida Giannini το 2011 και το 2014 ανέλαβε τη θέση δημιουργικού διευθυντή του Richard Ginori, της μάρκας πορσελάνης που απέκτησε η Gucci το 2013. Από το 2015 έχει δώσει την προσωπική του υπογραφή στις συλλογές του Οίκου και μια πιθανή αποχώρησή του σίγουρα θα σημαίνει αλλαγή ταυτότητας για τις επόμενες συλλογές.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet