Ο Alessandro Michele, πρώην δημιουργικός διευθυντής του οίκου Gucci, διορίστηκε creative director του οίκου Valentino.

Ο Michele παραιτήθηκε από την Gucci τον Νοέμβριο του 2022 και η ανακοίνωση αυτή τερματίζει πολλές εικασίες που υπήρχαν στον κλάδο σχετικά με το πού θα πήγαινε στη συνέχεια.

Η ανακοίνωση του Alessandro Michele για την Valentino

Ο σχεδιαστής είπε για το νέο του ρόλο στο brand που εδρεύει στην Ρώμη: «Είναι απίστευτη τιμή. Νιώθω την τεράστια χαρά και την τεράστια ευθύνη να συμμετάσχω σε ένα maison de couture που έχει τη λέξη «ομορφιά» χαραγμένη σε μια συλλογική ιστορία φτιαγμένη από ξεχωριστή κομψότητα, φινέτσα και εξαιρετική χάρη».

Ο Michele είναι ο δημιουργός μιας εποχή κιτς, μαξιμαλισμού, ρευστότητας φύλου και geek chic. Η Gucci αισθητική του ήταν το πολικό αντίθετο της ήσυχης πολυτέλειας που επικρατούσε τον τελευταίο καιρό στον κόσμο της μόδας. Διάσημοι όπως ο Harry Styles και η Billie Eilish ήταν θαυμαστές των σχεδίων του στην Gucci, στην οποία προσχώρησε το 2015.

Η θητεία του στον οίκο Gucci

Υπό τον Michele, τα έσοδα της Gucci σχεδόν τριπλασιάστηκαν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι επιλογές του κατά την διάρκεια της θητείας του στον μεγάλο οίκο μόδας δεν προκάλεσαν και διαμάχες. Η Gucci ενεπλάκη σε μεγάλο δικαστικό αγώνα το 2019, μετά τον οποίο αποσύρθηκε από την αγορά ένας λαιμός πόλο που οι κριτικοί είπαν ότι έμοιαζε με μαύρο πρόσωπο.

Την ίδια χρονιά, ένα μοντέλο οργάνωσε μια διαμαρτυρία ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια της επίδειξης της εβδομάδας μόδας στο Μιλάνο. Φορώντας ένα στραβό μπουφάν υψηλής ραπτικής, ένα μοντέλο σήκωσε τα χέρια του, πάνω στα οποία ήταν γραμμένες οι λέξεις «η ψυχική υγεία δεν είναι μόδα».

Ο Michele θα διαδεχθεί τον Pierpaolo Piccioli, ένα πολυαγαπημένο πρόσωπο για τον κόσμο της μόδας, που παραιτήθηκε από την Valentino την περασμένη εβδομάδα μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες στο τιμόνι του brand. Θα ξεκινήσει τη νέα του δουλειά στα κεντρικά γραφεία του Valentino, την επόμενη εβδομάδα. Η πρώτη του συλλογή για τον οίκο φέρεται να είναι στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού τον Σεπτέμβριο.

«Η μόδα είναι ένα μαγικό πράγμα, γιατί η δύναμη αυτού που βάζουμε στο σώμα μας για να βγούμε έξω στον κόσμο είναι αυτό που την κάνει μυστηριώδη. Χωρίς τη ζωή που ζούμε σε αυτά, τα ρούχα είναι απλώς ύφασμα».

Διαβάστε επίσης:

Rihanna: Είναι ένα cow girl για την Vogue και δηλώνει ότι δεν φοβάται τις προκλήσεις

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet