Μπορεί να έχει ρίζες στην Παλαιστίνη καθώς ο πατέρας της είναι Παλαιστίνιος η Gigi Hadid όμως δεν δίστασε να πάρει ξεκάθαρη θέση κατά των φρικαλεοτήτων που γίνονται στο έδαφος του Ισραήλ από το περασμένο Σάββατο, από μαχητές της Χαμάς.

«Οι σκέψεις μου είναι με όλους όσους επλήγησαν από αυτή την αδικαιολόγητη τραγωδία και καθημερινά που αθώες ζωές αφαιρούνται από αυτή τη σύγκρουση – πάρα πολλές από τις οποίες ανήκουν σε παιδιά. Έχω βαθιά ενσυναίσθηση και σπαράζω για τον παλαιστινιακό αγώνα και τη ζωή υπό κατοχή, είναι μια ευθύνη που έχω καθημερινά.

Αισθάνομαι όμως και ευθύνη απέναντι στους Εβραίους φίλους μου, οφείλω να το καταστήσω σαφές, όπως το έκανα παλιότερα: Ενώ έχω ελπίδες και όνειρα για τους Παλαιστίνιους, κανένα από αυτά δεν περιλαμβάνει το κακό Εβραίου», γράφει αρχικά η Gigi Hadid και συνεχίζει:

«Η τρομοκρατία αθώων ανθρώπων δεν ευθυγραμμίζεται και δεν κάνει καλό στο κίνημα της “Ελεύθερης Παλαιστίνης”. Η ιδέα ότι όντως έχει τροφοδοτήσει έναν επώδυνο, μακροχρόνιο κύκλο αντιποίνων (που κανένας αθώος άμαχος, Παλαιστίνιος ή Ισραηλινός, δεν αξίζει να είναι θύμα) και βοηθά στη διαιώνιση της ψευδούς ιδέας ότι το να είσαι υπέρ της Παλαιστίνης = αντισημίτης. Αν πονάτε καθώς μοιράζομαι τα συλλυπητήριά μου σήμερα με τους αγαπημένους μου, Παλαιστίνιους και Εβραίους, σας στέλνω την αγάπη και τη δύναμή μου – όποιος κι αν είστε.

Υπάρχουν πολλά περίπλοκα, προσωπικά και ατόφια συναισθήματα, αλλά κάθε άνθρωπος αξίζει τα βασικά δικαιώματα, τη θεραπεία και την ασφάλεια. ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία, την εθνότητα ή το πού γεννήθηκε. Ξέρω ότι τα λόγια μου δεν θα είναι ποτέ αρκετά ή δεν θα γιατρέψουν τις βαθιές πληγές τόσων πολλών, αλλά προσεύχομαι για την ασφάλεια των αθώων ζωών, πάντα».

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet