Πριν από μερικές μέρες, η Ντόρα Μπακογιάννη αποκάλυψε ότι έχει μια σπάνια μορφή καρκίνου. Το ανακάλυψε εντελώς τυχαία κατά τη διάρκεια κάποιων αιματολογικών εξετάσεων ρουτίνας. Κάποιοι δείκτες ανησύχησαν τους γιατρούς και οδήγησαν σε πιο εξειδικευμένο κύκλο εξετάσεων που έδειξαν πολλαπλό μυέλωμα.

Πολλοί άνθρωποι από τον χώρο της πολιτικής και όχι μόνο, έσπευσαν να της ευχηθούν περαστικά μεταξύ άλλων και η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου By The Glass, Φωτεινή Παντζιά.

Η Φωτεινή είναι η μητέρα του Άγγελου, ενός υιοθετημένου παιδιού από την Αιθιοπία. Οι δυο τους δημιούργησαν την οικογένειά τους, με όλες τις δυσκολίες, τα άγχη, τις χαρές και τις λύπες! Μέσα από την ανάρτησή της μάθαμε μια τρυφερή ιστορία ανάμεσα στον γιο της, Άγγελο και την Ντόρα Μπακογιάννη.

Κάθε παιδάκι έχει απορίες, ρωτά συνέχεια, απορεί και θέλει να ανακαλύψει τον κόσμο γύρω του. Κάποια στιγμή ο Άγγελος αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει παππούδες καθώς οι γονείς της Φωτεινής έχουν φύγει από τη ζωή. Στο σχολείο διαπίστωσε  πως υπάρχουν γιαγιάδες και παππούδες και ήθελε κι εκείνος να έχει μια γιαγιά. όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook, η Φωτεινή Παντζιά:

«Κάποια ημέρα που είχαμε βρεθεί με την Ντόρα, τον άκουσε να λέει στενοχωρημένος ότι αυτός δεν έχει γιαγιά και με την άνεση μιας γυναίκας που η αγάπη της είναι τόσο μεγάλη και σπουδαία, του είπε ”αγόρι μου, εγώ είμαι η γιαγιά σου. Θα με λες γιαγιά και θα είμαι η γιαγιά σου»’.

Η Φωτεινή Παντζιά με τον γιο της Άγγελο που ευαισθητοποίησε τη Ντόρα Μπακογιάννη

Την ίδια χρόνια κάναμε Πάσχα στο Καρπενήσι.

Ήταν όλα τα εγγόνια της Ντόρας και ο Άγγελος!

Την Μ. Παρασκευή λοιπόν και το Μ. Σάββατο που έπρεπε να πάμε εκκλησία (δεν σήκωνε καμία κουβέντα για αυτό), από το ένα χέρι της κράτησε τον Άγγελο και στο άλλο ένα από τα εγγόνια της.

Με ένα αγέρωχο ύφος μπήκε μέσα στην εκκλησία και με ένα βλέμμα γεμάτο αγάπη προχώρησε να πάει στη θέση της κρατώντας ένα μαύρο παιδί που τη φώναζε γιαγιά όλη την ώρα και αυτή εκεί να του εξηγεί τα πάντα…

Ο Άγγελος δεν σταμάτησε να την κρατάει από το χέρι και να την κοιτά στα μάτια.

Ένιωθε ευτυχισμένος γιατί είχε βρει και αυτός τη γιαγιά του.

Την επόμενη ημέρα όλο το Καρπενήσι αναρωτιόταν ποιο ήταν αυτό το μαύρο παιδάκι που με τόσο αγάπη και καμάρι κρατούσε η Ντόρα και τη φώναζε γιαγιά.

Θα της χρωστάω πάντα πόσο εύκολα χάρισε στον μικρό μου αυτή τη χαρά αλλά και ασφάλεια”.

Μια τρυφερή πράξη που δείχνει μία υπέροχη πτυχή της Ντόρας Μπακογιάννη, τρυφερή και προστατευτική, που απέδειξε πως οικογένειά σου δεν είναι απαραίτητα οι άνθρωποι που μοιράζεστε το ίδιο αίμα αλλά οι άνθρωποι που θα σου ανοίξουν την καρδιά τους!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet