Η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον Τζόνι Ντεπ και την Άμπερ Χερντε έφτασε στο τέλος της με κερδισμένο τον χολιγουντιανό ηθοποιό.

To δικαστήριο της Βιρτζίνια κατέληξε σε ετυμηγορία όσον αφορά στη μήνυση του Τζόνι Ντεπ για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της πρώην συζύγου του Άμπερ Χερντ και η απόφαση τον δικαίωσε, ενώ θα λάβει αποζημίωση 15 εκατομμυρίων δολαρίων!

Το γεγονός ότι ο ηθοποιός δεν έδωσε το παρών στο δικαστήριο, καθώς εμφανιζόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο σε μια ροκ συναυλία, προκάλεσε αντιδράσεις από την άλλη πλευρά.

Τζόνι Ντεπ

«Η παρουσία σας δείχνει πού βρίσκονται οι προτεραιότητές σας», είπε εκπρόσωπος της Άμπερ Χερντ για την απουσία του ηθοποιού και την εντύπωση που αφήνει. «Ο Ντεπ παίζει κιθάρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η Άμπερ Χερντ περιμένει την ετυμηγορία στη Βιρτζίνια. Ο Ντεπ δείχνει έλλειψη σοβαρότητας», τόνισε.

«Λόγω προγραμματισμένων εργασιακών υποχρεώσεων που έγιναν πριν από τη δίκη, ο κ. Ντεπ δεν θα είναι παρών στη σημερινή ετυμηγορία και θα παρακολουθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο», ήταν η θέση της ομάδας του σύμφωνα με το Deadline. Παράλληλα, η Χερντ περιέγραψε περισσότερες από δώδεκα συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου λέει ότι δέχθηκε επίθεση από τον πρώην σύζυγό της.

Τζόνι Ντεπ

Ο Ντεπ μήνυσε την ηθοποιό του “Aquaman” ζητώντας αποζημίωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα δοκίμιό της το 2018 στην Washington Post, στο οποίο η Χερντ ανέφερε ότι «εκπροσωπεί την ενδοοικογενειακή κακοποίηση». Αν και το δοκίμιο δεν ανέφερε ποτέ το όνομα του Ντεπ, οι δικηγόροι του είπαν ότι αναφέρεται έμμεσα στους ισχυρισμούς που έκανε εναντίον του κατά τη διάρκεια του διαζυγίου τους το 2016! Ο Ντεπ έχει αρνηθεί οποιαδήποτε σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση και υποστηρίζει ότι η Χερντ επινόησε τους ισχυρισμούς αυτούς για να καταστρέψει τη φήμη του, κάτι που επισημαίνουν και οι θαυμαστές του.

Μετά την ανακοίνωσε της απόφασης και της δικαίωσης του Τζόνι Ντεπ, τόσο ο ίδιος όσο και η Άμπερ Χερτ προχώρησαν σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τζόνι Ντεπ: Η ανάρτηση στο instagram μετά τη δικαίωσή του

«Πριν από έξι χρόνια, η ζωή μου, η ζωή των παιδιών μου, οι ζωές των πιο κοντινών μου, αλλά και οι ζωές των ανθρώπων που για πολλά, πολλά χρόνια με στήριζαν και με πίστευαν άλλαξαν για πάντα. Όλα εν ριπή οφθαλμού. Ψεύτικες, πολύ σοβαρές και εγκληματικές καταγγελίες μου επιβλήθηκαν μέσω των μέσων ενημέρωσης, τα οποία προκάλεσαν ένα ατελείωτο μπαράζ μίσους περιεχομένου, αν και δεν απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες εναντίον μου. Είχε ήδη ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο δύο φορές μέσα σε ένα νανοδευτερόλεπτο και είχε μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή και την καριέρα μου», ανέρεφε αρχικά!

Στη συνέχεια, ο Τζόνι Ντεπ συμπλήρωσε: «Έξι χρόνια αργότερα, η επιτροπή των ενόρκων μου έδωσε πίσω τη ζωή μου. Είμαι πραγματικά ταπεινωμένος. Η απόφασή μου να συνεχίσω αυτή την υπόθεση, γνωρίζοντας πολύ καλά το ύψος των νομικών εμποδίων που θα αντιμετώπιζα και το αναπόφευκτο, παγκόσμιο θέαμα στη ζωή μου, πάρθηκε μόνο μετά από αρκετή σκέψη. Από την αρχή, στόχος της προσαγωγής αυτής της υπόθεσης ήταν να αποκαλυφθεί η αλήθεια, ανεξάρτητα από την έκβαση. Το να λέω την αλήθεια ήταν κάτι που όφειλα στα παιδιά μου και σε όλους εκείνους που παρέμειναν σταθεροί στην υποστήριξή τους. Νιώθω γαλήνη, γνωρίζοντας ότι επιτέλους το κατάφερα. Είμαι συγκλονισμένος από την διάχυτη αγάπη και την κολοσσιαία υποστήριξη και καλοσύνη από όλο τον κόσμο. Ελπίζω ότι η προσπάθειά μου να ειπωθεί η αλήθεια θα έχει βοηθήσει άλλους, άνδρες ή γυναίκες, που έχουν βρεθεί στην κατάστασή μου, και ότι όσοι τους υποστηρίζουν δεν εγκαταλείπουν ποτέ. Ελπίζω επίσης ότι η θέση θα επιστρέψει τώρα στην αθώα έως ότου αποδειχθεί η ενοχή, τόσο στα δικαστήρια όσο και στα μέσα ενημέρωσης. Θέλω να αναγνωρίσω το ευγενές έργο του δικαστή, των ενόρκων, του προσωπικού του δικαστηρίου και των Σερίφηδων που θυσίασαν τον χρόνο τους για να φτάσουν σε αυτό το σημείο, καθώς και στην επιμελή και ακλόνητη νομική μου ομάδα που έκανε εξαιρετική δουλειά βοηθώντας με να μοιραστώ η αλήθεια. Τα καλύτερα έρχονται και ένα νέο κεφάλαιο επιτέλους ξεκίνησε. Veritas numquam perit. Η αλήθεια δεν χάνεται ποτέ».

Άμπερ Χερτ: Η ανάρτηση μετά την απόφαση του δικαστηρίου

«Η απογοήτευση που νιώθω σήμερα δεν εκφράζεται με λόγια. Είμαι πληγωμένη, που το βουνό των αποδεικτικών στοιχείων δεν ήταν ακόμα αρκετό για να αντισταθεί στη δυσανάλογη δύναμη και επιρροή του πρώην συζύγου μου.

Είμαι ακόμη πιο απογοητευμένη με το τι σημαίνει αυτή η ετυμηγορία για άλλες γυναίκες. Είναι οπισθοδρομικό. Ρυθμίζει το ρολόι σε μια εποχή που μια γυναίκα που μίλησε ανοιχτά θα μπορούσε να ντροπιαστεί και να ταπεινωθεί δημόσια. Ανατρέπει την ιδέα ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Πιστεύω ότι οι δικηγόροι του Τζόνι κατάφεραν να κάνουν την επιτροπή των ενόρκων να αγνοήσει το βασικό ζήτημα της ελευθερίας του λόγου και να αγνοήσει τα στοιχεία που ήταν τόσο πειστικά. Ενώ κερδίσαμε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Λυπάμαι που έχασα αυτή την υπόθεση. Αλλά είμαι ακόμα πιο λυπημένη που φαίνεται ότι έχασα το δικαίωμα που πίστευα ότι είχα ως Αμερικανίδα – να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά», έγραψε η ηθοποιός στην ανάρτησή της.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet