Όλες λατρεύουμε τα ψηλοτάκουνα παπούτσια του Manolo Blahnik για την άρτια κατασκευή τους, τη φινέτσα τους και το απαράμιλλο θηλυκό design. Οι δημιουργίες του αγαπημένου δημιουργού πάντα συνδυάζουν τέχνη, πολιτισμό και μόδα. Και ως λάτρης του πολιτισμού, ο εμβληματικός σχεδιαστής υποδημάτων Manolo Blahnik πάντα συνεισφέρει κοινωνικά και με διάφορους τρόπους.

Αυτήν τη φορά ευαισθητοποιημένος από την πανδημία είπε να βάλει το δικό του λιθαράκι στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Έτσι, ο Manolo και η ανιψιά του, η CEO της μάρκας Kristina Blahnik, αποφάσισαν να δημοσιεύσουν μια σειρά από οικογενειακές συνταγές των Blahnik οι οποίες και κυκλοφορούν στον ιστότοπο του brand του ως μέρος αυτής της πρωτοβουλίας.

Αυτές οι συνταγές, φτιαγμένες με αγάπη από τον Manolo και την Kristina, απεικονίζουν το εύρος της δημιουργικότητας και του πάθους στην οικογένεια Blahník. Με την κίνηση αυτή ο σχεδιαστής και η ανιψιά του ήλπιζαν να μεταδώσουν στο κόσμο τη χαρά του μαγειρέματος αλλά και να προσφέρουν κάποιες πρωτότυπες συνταγές για την περίοδο της απομόνωσης.

Το πρόγραμμα όμως έχει και καλλιτεχνικά projects

Μέσω του προγράμματος το κοινό θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τα σχέδιά του Manolo Blahnik μετατρέποντας τα σε δικά του, μέσω της ζωγραφικής. Οι ακόλουθοι του θα έχουν την ευκαιρία να κατεβάσουν μία επιλογή από αυθεντικά σκίτσα του Blahnik, τα οποία έχουν φτιαχτεί με τρόπο ώστε να μπορεί ο καθένας να τα χρωματίσει, αφού τα εκτυπώσει, στο χέρι. Ο σχεδιαστής ελπίζει ότι αυτή η διαδικασία θα χαρίσει ηρεμία σε όσους συμμετέχουν, καθώς πρόκειται για μια πρωτοβουλία που είναι βασισμένη στο ψυχικό κόσμο και κυρίως στην ενσυνειδητότητα.

«Η δημιουργική ελευθερία είναι μια μορφή απόδρασης, κάτι που χρειαζόμαστε τώρα περισσότερο από ποτέ. Έχω χρησιμοποιήσει κατά καιρούς τη δημιουργικότητά μου όχι μόνο για να διασκεδάσω τη δική μου φαντασία αλλά και με την ελπίδα να φέρω τη χαρά και την ευτυχία και σε άλλους, κάνοντάς τους να χαμογελάσουν. Αυτή τη φορά ζητάω από τον κόσμο να κάνει το ίδιο, ας μοιραστούμε τη χαρά, τη δημιουργία και ας εμπνεύσουμε ο ένας τον άλλον», αναφέρει χαρακτηριστικά ο σχεδιαστής στην ανακοίνωση του προγράμματος του. Μάλιστα, οι συμμετέχοντες μπορούν να μοιραστούν τα έργα τους στα social media χρησιμοποιώντας το hashtag #ManoloBlahnikSmiles. 

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για να συμμετέχετε και εσείς στο πρόγραμμα επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο του brand, manoloblahnik.com.

Διάβασε ακόμα: Manolo Blahnik: Ο σχεδιαστής που λατρεύουν οι γυναίκες κλείνει τα 79 του χρόνια

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet