Τους παλαιότερους ισχυρισμούς της τραγουδίστριας Mariah Carey, ότι είχε βοηθήσει στο να γραφτεί το All I Want For Christmas διέψευσε ο συνδημιουργός του τραγουδιού Walter Afanasieff. Mάλιστα σε παλαιότερη συνέντευξή της είχε πει πως το είχε εμπνευστεί από μικρό παιδί.

Το 2017 είχε δηλώσει πως το είχε παίξει πρώτη φορά σε ένα μικρό αρμόνιο: «Είμαι τόσο περήφανη για το τραγούδι που έγραψα όταν ήμουν ακόμη παιδάκι». Όμως ο συνδημιουργός του τραγουδιού υποστηρίζει πως όλα αυτά βρίσκονται στο μυαλό της και αποφάσισε με τις πρόσφατες δηλώσεις του να ξεκαθαρίσει τα πράγματα λέγοντας χαρακτηριστικά πως η τραγουδίστρια «δεν καταλαβαίνει από μουσική».

Στη συνέντευξή του στο podcast «Hot Takes & Deep Dives» o Walter Afanasieff είπε: «Απλώς κάποια στιγμή, έπειτα από δέκα χρόνια επιτυχίας, η Mariah άρχισε να υπαινίσσεται ότι έγραψε αυτό το τραγούδι όταν ήταν μικρό κοριτσάκι. Γιατί όμως δεν το είχε πει από την αρχή; Γιατί πολύ απλά πρόκειται για μια ιστορία που έφτιαξε στο κεφάλι της με τα χρόνια».

Έπειτα εξήγησε πως η τραγουδίστρια δεν θα μπορούσε να συνθέσει ένα τόσο δύσκολο τραγούδι καθώς δεν καταλαβαίνει από μουσική θεωρία: «Δεν καταλαβαίνει από μουσική, δεν γνωρίζει από συγχορδίες, θεωρία της μουσικής ή τίποτα από όλα αυτά. Το να ισχυρίζεται ότι έγραψε ένα τόσο περίπλοκο και γεμάτο συγχορδίες κομμάτι όταν ήταν μικρό κοριτσάκι είναι παραμύθι».

Σύμφωνα με τον δημιουργό το «All I Want For Christmas Is You» δημιουργήθηκε, όταν εκείνος και η Carey «κρύφτηκαν σε ένα χαριτωμένο σπίτι που νοίκιαζαν, ήταν καλοκαίρι και υπήρχε πιάνο. Άρχισα να παίζω ένα boogie-woogie, κάτι σαν ροκ. Η Mariah μπήκε μέσα και άρχισε να τραγουδάει το “I don’t want a lot for Christmas”. Έτσι συνεχίστηκε και συνεχίστηκε και ήταν σαν ένα παιχνίδι πινγκ-πονγκ. Της χτυπούσα την μπάλα και εκείνη μου την έριχνε πίσω. Εκείνη την εποχή ένιωσα ότι συνεργαστήκαμε τέλεια», ωστόσο παραδέχτηκε ότι έχει να της μιλήσει πάνω από 4 χρόνια.

Φυσικά, εκκρεμεί ακόμα η μήνυση 20 εκ. δολαρίων με την οποία ο Andy Stone κατηγορεί την τραγουδίστρια ότι του έκλεψε το τραγούδι του. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ηχογράφησε το κομμάτι το 1989 στο Νάσβιλ ενώ της Carey κυκλοφόρησε το 1994.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet