Οι περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούν μία συγκεκριμένη ρουτίνα: To πρωί πίνουν καφέ, μετά πάνε στη δουλειά τους, το μεσημέρι, μαζί με το φαγητό, βλέπουν Φιλαράκια και το βράδυ, λίγο πριν κοιμηθούν, βλέπουν πάλι Φιλαράκια. Ίσως υπάρχει μια γενναία δόση υπερβολής σε αυτή την εισαγωγή αλλά, αλήθεια, ποιος μπορεί να απορρίψει το ενδεχόμενο που θέλει τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας να κάνει όλα τα παραπάνω στον αυτόματο; 

Ακόμα και εδώ, στην ηλιόλουστη Ελλάδα μας, το ΣΚ μας παραμένει ίδιο τα τελευταία χρόνια, άσχετα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε ξανά και ξανά τις «περιπέτειες» της γνωστής παρέας στο Netflix. Είναι αυτός ο άγραφος νόμος: ΣΚ/μεσημέρι/φαγητό/Φιλαράκια.

Φιλαράκια

Και μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει και να ξέρουμε σχεδόν απ’ έξω τους διαλόγους, όμως η σειρά εξακολουθεί να παίζεται παντού μέχρι και σήμερα, την εποχή της πολιτικής ορθότητας η οποία, όπως και να το κάνουμε, έχει αλλάξει την κωμωδία. 

Για τις αλλαγές αυτές με την πάροδο των χρόνων μίλησε και η Τζένιφερ Άνιστον στο Γαλλικό Πρακτορείο και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην κριτική που δέχονται τα Φιλαράκια. «Η κωμωδία έχει εξελιχθεί, οι ταινίες έχουν εξελιχθεί», είπε. «Τώρα είναι λίγο παγίδα, επειδή πρέπει αν είσαι πολύ προσεκτικός, κάτι που το κάνει πολύ δύσκολο για τους κωμικούς ηθοποιούς, γιατί η ομορφιά της κωμωδίας είναι ότι κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, κοροϊδεύουμε τη ζωή».

Διάβασε τη συνέχεια στο Provocateur.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet