Το ART HUB Athens, στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της έμφυλης βίας, «#Not Alone», διοργανώνει ομώνυμη ομαδική έκθεση από 10 έως 12 Δεκεμβρίου 2021 για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών στην Project Gallery, με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών.

Το ART HUB Athens με την υποστήριξη της The Project Gallery παρουσιάζει, στις 10-12 Δεκεμβρίου 2021, την ομαδική έκθεση τέχνης φιλανθρωπικού χαρακτήρα «#Not Alone», με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών και σκοπό τη στήριξη κακοποιημένων γυναικών.

«Η κρίση αξιών που διέπει την Ελληνική κοινωνία, η ελλιπής παιδεία καθώς και η αποσιώπηση της βίας εν γένει, αποτελούν κύριους παράγοντες της έξαρσης των γυναικοκτονιών τα τελευταία έτη.

Η λίστα των θυμάτων αυξάνει συνεχώς, ενώ οι επιζώσες συνεχίζουν να βιώνουν συντριπτικά και σε καθημερινή βάση, το ψυχολογικό και σωματικό τραύμα · το οποίο προκλήθηκε από άνδρες που θεώρησαν και θεωρούν, ότι κατέχουν τη γυναίκα, ως υλική μορφή και όχι ως ανθρώπινη ύπαρξη. Οφείλουμε όλοι μας, να αποτινάξουμε το πέπλο της σιωπής και να συνδράμουμε με κάθε μέσο στην καταστολή της βίας, η οποία είναι σωματική, λεκτική και ψυχολογική». 

NotAlone
Η κρίση αξιών, η ελλιπής παιδεία καθώς και η αποσιώπηση της βίας, αποτελούν κύριους παράγοντες της έξαρσης των γυναικοκτονιών

Εκστρατεία ακτιβισμού

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 12 Δεκεμβρίου 2021 και αποτελεί δράση της φετινής εκστρατείας #NotAlone. Πρόκειται για εκστρατεία κοινωνικού αντίκτυπου με 16 ημέρες ακτιβισμού κατά της έμφυλης βίας, η οποία χάριν της περσινής επιτυχίας και της σημαντικής στήριξης που δέχτηκε το ART HUB Athens από καλλιτέχνες, συνεχίστηκε με περισσότερες δράσεις. Η συνεισφορά όλων μας, θα συμβάλλει στην καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των γυναικών που επέζησαν. Η Σιωπή, σκοτώνει. 

NotAlone
Πίνακας του Dimitris Ntokos

Η έκθεση

Σύγχρονοι καλλιτέχνες δωρίζουν έργα τέχνης, η πώληση των οποίων υποστηρίζει έναν κοινωνικό σκοπό, δίνοντάς τους έτσι συλλεκτική αξία. Τα έργα θα διατίθενται σε ενιαία τιμή, 100€. Σκοπός της έκθεσης είναι να στηρίξει όλους όσοι έχουν ανάγκη, να ευαισθητοποιήσει καλλιτέχνες, και να αναδείξει τη Τέχνη ως σημαντικό μέσο κοινωνικής αλλαγής.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων, θα διατεθούν για τη στήριξη φορέων κατά της έμφυλης βίας.

Συνεισφέροντας στους σκοπούς της έκθεσης, η The ProjectGallery προσφέρει 100 limited edition digital prints, τα οποία πλαισιώνουν τα υπόλοιπα πρωτότυπα έργα, και διατίθενται σε χαμηλότερη τιμή εκείνων, 50€.

#NotAlone: Μια εκστρατεία κατά της έμφυλης βίας

Η έκθεση αποτελεί δράση της φετινής εκστρατείας #NotAlone | Εκστρατεία κοινωνικού αντίκτυπου & 16 ημέρες ακτιβισμού κατά της έμφυλης βίας, η οποία χάριν της περσινής επιτυχίας και της σημαντικής στήριξης που δέχτηκε το ART HUB Athens από καλλιτέχνες, συνεχίστηκε με περισσότερες δράσεις.

Η συνεισφορά όλων μας, θα συμβάλλει στην καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης επιζήσασων γυναικών.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet