Εχθές, μια νέα μέρα ξημέρωσε για τον Superman. Η 11η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Coming Out Day, προκειμένου όλοι οι αμφιφυλόφυλοι «να βγουν από την ντουλάπα» και να δηλώσουν δημόσια το σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή και τη σεξουαλική τους ταυτότητα. Με αφορμή την ημέρα αυτή οι δημιουργοί του Superman δήλωσαν ότι ο νέος σούπερ ήρωας, ναι, θα είναι bisexual. Και υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να χαρούν οι φαν του.

Ο Superman δεν χρειάζεται πλέον να «κρύβεται»

Μέχρι σήμερα θυμόμασταν τον παραδοσιακό Clark Kent να κρύβει τις υπερδυνάμεις του πίσω από τα διανοουμενίστικα μαύρα γυαλιά του και την ιδιότητα του ως δημοσιογράφος. Σήμερα ο γιος του Jonathan Kent δεν χρειάζεται πλέον να κρύβεται, μια που είναι ιδιαίτερα υπερήφανος για τη νέα του bisexual ταυτότητα, αλλά και για τη νέα του ρομαντική σχέση με τον καλύτερό του φίλο τον δημοσιογράφο – hacktivist Jay Nakamura. Η απόφαση να βγει ο σούπερ ήρωας με τον μανδύα ως αμφιφυλόφιλος είναι ουσιαστικά μια κίνηση των εκδοτών comics να επεκτείνουν το εύρος της εκπροσώπησης της ΛΟΑΤΚΙ + κοινότητας στις σελίδες τους.

Ο νέος Superman απενοχοποιεί από την ομοφοβία

Όλοι ξέρουμε πώς ακόμη και η light ομοφοβία είναι επικίνδυνη. Παρά το γεγονός ότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί πια ταμπού για την ανθρώπινη κοινωνία -αναφερόμενοι πάντα στις χώρες του δυτικού κόσμου-, οι προκαταλήψεις εναντίον των ομοφυλοφίλων συνεχίζουν να υπάρχουν στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο. Και είναι αυτή που βάζει στο μυαλό κάποιων γκέι, από παιδιά κιόλας, πως είναι καταραμένοι, πως είναι αμαρτωλοί, καταπιέζονται για να ευχαριστήσουν την οικογένεια και τον “Θεό”, και στο τέλος γεμίζουν ψυχολογικά προβλήματα. Όταν όμως ένας πρώην macho ήρωας όπως ο Superman δηλώνει ανοιχτά τη διαφορετικότητα του, σίγουρα κάτι καλό έρχεται.  

Ο Superman έχει πλέον ένα μοντέρνο κοινωνικό πρόσωπο

Η νέα σειρά comic με τίτλο «Superman: Son of Kal-El» ακολουθεί τον Τζον καθώς φοράει την κόκκινη κάπα του πατέρα του και παίρνει επάνω του την ευθύνη να σώσει τον κόσμο. Η νέα σειρά με τον Τζον Κεντ, γιο του Κλαρκ, άρχισε να κυκλοφορεί τον Ιούλιο. Ο Τζον, πρώην Σούπερμποϊ, τα βάζει με πυρκαγιές που προκαλεί η κλιματική αλλαγή, αποτρέπει επίθεση με πολυβόλο σε γυμνάσιο και διαμαρτύρεται για την απέλαση προσφύγων από την πόλη του, τη Μετρόπολις.

Όλοι μας (όπως ο Superman) δίνουμε τις δικές μας καθημερινές μάχες

«Η ιδέα της διαδοχής του Κλαρκ Κεντ από άλλον έναν λευκό στρέιτ σωτήρα έμοιαζε με χαμένη ευκαιρία», δηλώνει ο Τομ Τέιλορ, ο συγγραφέας της σειράς. «Ένας νέος Σούπερμαν θα πρέπει να δίνει νέες μάχες, με αληθινά προβλήματα στον κόσμο, στα οποία θα αντιστέκεται ως ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο». «Το σύμβολο του Σούπερμαν ήταν πάντα το ιδεώδες για την ελπίδα, την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Σήμερα, αυτό το σύμβολο αντιπροσωπεύει κάτι περισσότερο. Σήμερα, περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να δουν τον εαυτό τους στον πιο ισχυρό υπερήρωα των κόμικς» καταλήγει.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet