6 μήνες πριν αποκάλυψε ότι έχει στοιχεία του συνδρόμου Ασπενγερ. Τώρα, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό αποκάλυψε ότι και η κόρη του, Άρια είναι στο φάσμα του Αυτισμού. Συγκεκριμένα ο πρώην μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου βρέθηκε καλεσμένος στο “Χαμογέλα και Πάλι” για να μιλήσει για να ενημερώσει γι’ αυτό το σύνδρομο και να παρουσιάσει το UniquAll, το εκπαιδευτικό-αθλητικό πρόγραμμα που έχει στόχο την ενδυνάμωση και την εξέλιξη παιδιών με ειδικές ικανότητες. Πολύτιμοι υποστηρικτές του -μεταξύ άλλων- είναι ο Νίκος Γκάλης και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Έμπνευση για τη δημιουργία αυτού του προγράμματος ήταν η κόρη του.

“Δώστε μου ένα δευτερόλεπτο. Μισό λεπτό να πάρω μία ανάσα…Συγγνώμη που κοιτάω κάτω…”.Έτσι ξεκίνησε με φωνή που έτρεμε. Και συνέχισε “Ρωτήσαμε την Άρια και κρίναμε για το καλό της και το καλό όλων ότι είναι καλύτερα να το μοιραστούμε και η Άρια είπε “ναι, μπαμπά θέλω να το πεις”. Συγγνώμη παιδιά, χαλάω την εκπομπή… ” συνέχισε σφίγγοντας τα δόντια για να μην λυγίσει.

“Όλο αυτό το ξεκίνησα λόγω της κόρης μου, της Άριας που είναι στο φάσμα του αυτισμού. Είναι ένα υπέροχο κορίτσι. Τέτοια μέρα πέρυσι είχα καταφέρει μόνο να κάνω ένα story στο instagram. Σήμερα το μοιραζόμαστε με όλον τον κόσμο», είπε ο Δημήτρης Παπανικολάου.

“Η Άρια μου είπε ότι θέλει να το πω για να την σέβονται περισσότερο.Υπάρχουν 200.000 οικογένειες, που μέχρι σήμερα έχουν ένα κενό. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα στην εκπαίδευση, με παράλληλη στήριξη, να ειπωθούν πράγματα για το bulling. Ότι μου λένε οι οικογένειες το ξέρω. Κάποια στιγμή είπα “αν κάνουν αυτά στην Άρια που ο μπαμπάς της έχει μια αναγνωρισιμότητα, τι θα κάνουν σε κάποιον που δεν τον ξέρουν;”.

“Οι γονείς όλοι έχουμε ένα άγχος για το μετά. Γιατί εμείς κάνουμε ότι μπορούμε, αλλά πρέπει να προετοιμάσεις και την κοινωνία. Να την προετοιμάσεις για τον αυτισμό” είπε ο Δημήτρης Παπανικολάου μεταξύ άλλων.

Δες το συγκινητικό βίντεο

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!