Η Jenny McCarthy, παρουσιάστρια, ακτιβίστρια, συγγραφέας, μοντέλο και επί μιας πενταετία σύντροφος του Jim Carrey δεν είχε ποτέ μια εύκολη ζωή. Ή τουλάχιστον ποτέ από το 2007 όπου ο δίχρονος τότε γιος Evan της διαγνώστηκε με αυτισμό.

Η πρώτη “μαχαιριά” στην καρδιά

Η Jenny McCarthy θυμάται έντονα όταν συνειδητοποίησε για πρώτη φορά ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το δίχρονο παιδί της: “Ξεκίνησε με το να χτυπάει συνεχόμενα το χέρι του πάνω στο τραπέζι” , όπως είχε εξομολογηθεί η McCarthy στην εκπομπή της Oprah Winfrey.

Υπήρχαν και άλλες ενδείξεις στη συμπεριφορά του παιδιού, αλλά όπως είπε η McCarthy, “Συνήθως ψάχνεις για τα καλά σημάδια”. Έπειτα ήρθε η μέρα που ο Evan έπαθε μια τρομερή κρίση, η οποία σύμφωνα με τους γιατρούς των επειγόντων οφειλόταν σε έναν υψηλό πυρετό που είχε την προηγούμενη.

Τα πρώτα συμπτώματα του αυτισμού

“Τρεις εβδομάδες αργότερα, το παιδί άρχισε να αποκτά ένα κάπως χαμένο και απλανές βλέμμα στο πρόσωπό του. Εκείνη η κρίση ήταν διαφορετική. Δεν είχε σπασμούς, αλλά έβγαινε αφρός από το στόμα του, (και) και μετά από λίγα λεπτά, ένιωσα την καρδιά του να σταματά”, λέει η McCarthy. Όταν έφτασαν οι γιατροί, τους είπε για την καρδιά του. “Με κοιτούσαν σαν να ήμουν τρελή. Δεν ξέρω γιατί. Όταν όμως διαπίστωσαν κι εκείνοι πώς η καρδιά του παιδιού δεν χτυπούσε πια του χορήγησαν κάποιο φάρμακο.

“Γιατί Θεέ μου; Γιατί σε εμένα; Γιατί; Γιατί; Γιατί”, αναρωτήθηκα τότε. Μετά όμως τις πρώτες εκείνες στιγμές απελπισίας μια εσωτερική φωνή την κυρίευσε. “Όλα θα πάνε καλά”, σκέφτηκα. Επειδή δεν υπήρχε παιδιατρικό νοσοκομείο κοντά στο σπίτι, η McCarthy οδήγησε τρεις ώρες πίσω στο Λος Άντζελες, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Evan υπέστη αρκετές ακόμη επιληπτικές κρίσεις. Αρχικά, οι νευρολόγοι πίστευαν ότι ο Evan είχε επιληψία, αλλά τελικά, ένας γιατρός της είπε: “Λυπάμαι, αλλά ο γιος σου έχει αυτισμό.» Το ένστικτο της μητέρας μου έλεγε: «Αυτός ο άντρας έχει δίκιο.» Δεν ήθελα να τον πιστέψω… αλλά… αυτός ο άντρας είχε δίκιο. Ένιωσα κάτι σα μικρό θάνατο».

Jenny McCarthy

Και η ακτιβιστική της δράση

Μετά το πρώτο σοκ ξεκίνησε δράση. Έκανε έρευνα για τον αυτισμό στο Διαδίκτυο και ανακάλυψε μια ενδιαφέρουσα πρόταση: “Ο αυτισμός είναι αναστρέψιμος και θεραπεύσιμος”. Εργάστηκε επιμελώς με τον γιο της, βάζοντάς τον σε μια δίαιτα χωρίς σιτάρι, χωρίς γαλακτοκομικά και χωρίς τεχνητά πρόσθετα για να αποτοξινώσει το σύστημά του. Και είδε κάποια μικρή βελτίωση.

Έψαξε πολύ το θέμα και έγινε σχεδόν ειδικός: Το 2008 έγραψε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Louder Than Words: A Mother’s Journey in Healing Autism.

Jenny McCarthy

Το 2009 έγραψε ένα ακόμη βιβλίο to Healing and Preventing Autism: A Complete Guide

Jenny McCarthy

Η δικαίωση της μάχης της με τον αυτισμό(;;;)

Όπως δήλωσε η McCarthy στο CNBC τον Μάιο του 2018, αυτός ο ακτιβιστικός της ρόλος είναι πλέον ο πιο σημαντικός στη ζωή της.

Σήμερα ο Evan είναι ένας «πολύ ανεξάρτητος» έφηβος που θέλει να πάει μόνος του στο σχολείο και δεν αφήνει τη μαμά του «να τον φιλάει μπροστά στος φίλους του».

Οι σύσκολες εμπειρίες της Jenny την ενέπνευσαν να ξεκινήσει μια ολόκληρη εκστρατεία ενημέρωσης για τα παιδιά που πάσχουν από αυτισμό. Και έχει αφιερωθεί στο να πληροφορεί τον κόσμο σε πλατφόρμες που βοηθούν τα παιδιά με τη συγκεκριμένη πάθηση.

Jenny McCarthy

Σήμερα η Jenny (αν και φοβόταν ότι δεν θα βρει ποτέ την αγάπη) είναι παντρεμένη εδώ και 9 χρόνια με τον Αμερικανό τραγουδιστή και παραγωγό Donnie Wahlberg, με τον οποίον γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής «The Jenny McCarthy Show».

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet