Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο.

Οι ισχυρές εκρήξεις συνεχίζουν να σημειώνονται σε πόλεις της Ουκρανίας 24 ώρες μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής.

Την ώρα που ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από το Κίεβο, απαιτώντας την άμεση παράδοσή του, απλοί πολίτες ψάχνουν καταφύγια για να σωθούν και να προστατεύσουν τις οικογένειές τους.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεογέννητα μεταφέρονται σε αυτοσχέδιο καταφύγιο

Σε νοσοκομείο στην πόλη Dnipro στην ανατολική Ουκρανία, έναν από τους στόχους της εναέριας ρωσικής επίθεσης, νεογέννητα βρέφη τα οποία νοσηλεύονταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας μεταφέρθηκαν από το μαιευτήριο σε καταφύγιο που στήθηκε πρόχειρα στο υπόγειο του κτιρίου. Τυλιγμένα σε κουβέρτες, σε αυτοσχέδια κρεβάτια, ανάμεσα σε κούτες τα μωρά προσπαθούν να σωθούν από τη φρίκη του πολέμου.

Στο βίντεο που κοινοποίησαν οι New York Times, περίπου 12 βρέφη, τα οποία βρίσκονταν στη μονάδα νεογνών, μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε αποθήκη στο υπόγειο του νοσοκομείου. Το Ντνίμπρ βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας, η οποία συνεχίζει να δέχεται επίθεση από τη Ρωσία.

Νοσοκόμες διακρίνονται να φροντίζουν τα μωρά, με ορισμένα από αυτά να βρίσκονται στην αγκαλιά τους. Σε άλλο σημείο του βίντεο μαίες παρέχουν οξυγόνο σε βρέφη, τα οποία παρουσιάζουν δυσκολία στην αναπνοή. Τα μωρά είναι τυλιγμένα με κουβέρτες και ξαπλωμένα σε αυτοσχέδια κρεβάτια.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet