Την αδυναμία του να αναγνωρίσει τα πρόσωπα αποκάλυψε στην πρόσφατη συνέντευξή του στο GQ ο Brad Pitt και όλος ο κόσμος ασχολείται με το τι ακριβώς είναι αυτή η πάθηση. Πρόκειται για κάτι σπάνιο, κάτι που δεν το ακούς συχνά και γι΄αυτό πάρα πολλοί δεν έχουν πιστέψει τον Pitt. Μάλιστα, ο ηθοποιός το είπε στη συνέντευξή του πως το έχει και πώς όταν το λέει σε φίλους και συναδέλφους, δεν τον πιστεύουν.

Πίσω στο 2013 ο Brad Pitt είχε ξαναμιλήσει για την αδυναμία του να αναγνωρίζει τα πρόσωπα και τότε είχε εξηγήσει πως κάποιες φορές ήταν τόσο σοβαρά τα πράγματα, ώστε κλεινόταν στον εαυτό του, στο σπίτι του, και δεν έβλεπε κανέναν. Ενδεχομένως, αυτή η πάθηση να ήταν μια από τις βασικές αιτίες για το τέλος του γάμου με την Jolie και τις τόσες δικαστικές διαμάχες.

Τι είναι λοιπόν η προσωπαγνωσία που έχει ο Brad Pitt;

Πρόκειται για μια πάθηση που δεν έχει κάποια απώλεια μνήμης, κάποια ζημία στην όραση ή κάποιες γνωστικές λειτουργίες που να γίνονται με δυσκολία, όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών των ΗΠΑ.

Η προσωπαγνωσία είναι τύφλωση μόνο ως προς το πρόσωπο των ανθρώπων, όχι αχρωματοψία ή κάποια γενικά οπτική διαταραχή, εξηγεί η δρ. Borna Bonakdarpour, συμπεριφορίστρια νευρολόγος. Δεν έχει επίσης σχέση με άνοια ή με δυσκολία να βρεις τη σωστή λέξη..

Διαβάστε περισσότερα στο Nitro.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet