Ακόμα μία σημαντική κατάκτηση πέτυχε το soundtrack της ταινίας «Σμύρνη Μου Αγαπημένη», που υπογράφει ο Ανδρέας Κατσιγιάννης και κυκλοφορεί από την Panik Oxygen, καθώς είναι υποψήφιο στα βραβεία Ίρις που απονέμει η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Η ταινία «Σμύρνη Μου Αγαπημένη», βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση που αφορά στην καταστροφή της Σμύρνης το 1922, είναι υποψήφια σε 12 κατηγορίες των βραβείων Ίρις.

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης, ο καταξιωμένος συνθέτης, μουσικός και μαέστρος και ιδρυτής της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας, που επιμελήθηκε τη μουσική επένδυση της ταινίας, διεκδικεί το βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής.

Σμύρνη Μου Αγαπημένη

Στο soundtrack «Σμύρνη Μου Αγαπημένη», που κυκλοφορεί στα ψηφιακά καταστήματα μουσικής, καθώς και σε μορφή CD στα φυσικά καταστήματα, συμμετέχουν οι μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας και ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς. Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Θοδωρής Μέρμηγκας, Σοφία Μέρμηγκα και Ελεάνα Βαρελά.

Η ταινία «Σμύρνη Μου Αγαπημένη» είναι μία υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών με διεθνές καστ, η οποία τιμά τον πολιτισμό της Ιωνίας. Διανεμήθηκε στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 23 Δεκεμβρίου 2021 κι έφτασε δύο φορές στην πρώτη θέση στο «κόψιμο» των εισιτηρίων, ενώ απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από τους κριτικούς και το κοινό. Τέλος, ο προϋπολογισμός της ταινίας ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που την κατατάσσει ως την ακριβότερη παραγωγή του ελληνικού κινηματογράφου.

Η τελετή απονομής των βραβείων Ίρις θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου, στο θέατρο «Άλσος».

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!