Κανονικά δε θα χρειαζόταν να το ξαναγράψουμε. Αλλά έχει πλάκα το πώς αντιδράει ο κόσμος από χθες μετά τα λόγια της Λατινοπούλου για τη Δανάη Μπάρκα. Έχει πλάκα όχι γιατί είναι λάθος να καταδείξουμε τον οχετό της κ. Λατινοπούλου που εξέθεσε δημόσια έναν άνθρωπο για το σώμα του, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να μιλήσει γενικά για το πρόβλημα της παχυσαρκίας στην Ελλάδα. Έχει πλάκα γιατί οι άνθρωποι στα social media, περισσότερο από το να στηρίξουν, θέλουν να επιδείξουν την ανωτερότητα τους.

Κι αυτό το καταλαβαίνει κανείς από τον τρόπο που αντιδρούν. Ξέρετε πόσα σχόλια γράφονται στο προφίλ της Λατινοπούλου από τους ακτιβιστές του κώλου που ενοχλούνται για την «παχυσαρκία» της Μπάρκα, αλλά δεν τους πειράζει να αποκαλούν «πουτ…» και άλλα τέτοια ωραία την Λατινοπούλου ή να λένε τσούλα κάθε influencer που τους ενοχλεί.

Λιάγκα

Είναι οι ίδιες τύπισσες που θεωρούν bodyshaming αυτό που έγινε στη Δανάη Μπάρκα, αλλά όταν σχολιάζουν για παράδειγμα το μέγεθος του μορίου κάποιου συντρόφου τους, δεν υπάρχει πρόβλημα. Όλα καλά.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που χωρίς καν να ρωτήσουν την κάθε Μπάρκα, θα χρησιμοποιήσουν το σώμα της για να το κάνουν πρότυπο και την ίδια στιγμή θα αποκαλούν θύματα της σύγχρονης αντίληψης για το σώμα όποιες είναι αδύνατες ή γυμνάζονται. Από το μυαλό τους δεν έχει περάσει ποτέ το ενδεχόμενο να αφήσουν κάθε άνθρωπο να νιώσει μόνος του, όπως ο ίδιος επιθυμεί με το σώμα του, και αν θέλει να το αλλάξει, να το κάνει δίχως να λογοδοτήσει. Κι αν δε θέλει να το αλλάξει, αλλά του αρέσει, πάλι να μη λογοδοτήσει.

Διάβασε την συνέχεια στο Nitro.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet