Η υγεία του Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι πρόσφατες δραματικές αποφάσεις και κινήσεις του Ρώσου ηγέτη ίσως αποδίδονται στις παρενέργειες θεραπειών που υποστηρίζουν ότι ακολουθεί.

Σύμφωνα με την Daily Mail ο 69χρονος Βλαντιμίρ Πούτιν συνοδεύεται πλέον διαρκώς από έναν γιατρό που ειδικεύεται στον καρκίνο του θυρεοειδούς.

Ο χειρουργός Yevgeny Selivanov, από το Κεντρικό Νοσοκομείο της Μόσχας, έχει επισκεφθεί τον Ρώσο ηγέτη τουλάχιστον 35 φορές στο θέρετρο του στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας που είναι ο αγαπημένος τόπος διαμονής του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η έρευνα για τα ιατρικά προβλήματα του Ρώσου ηγέτη πραγματοποιήθηκε από τον δημοσιογραφικό οργανισμό Proekt που είναι πλέον εκτός νόμου στη Ρωσια και λειτουργεί από το εξωτερικό. Το Proekt υποστηρίζει τις πρόσφατες θεωρίες που θέλουν τον Πούτιν να κηρύσσει τον πόλεμο ενώ υπέφερε από προβλήματα υγείας κρυφά από τον ρωσικό λαό.

Σύμφωνα με μια από τις θεωρίες που υποστηρίζει, ο Ρώσος ηγέτης έχει υποβληθεί σε θεραπεία με στεροειδή, που δικαιολογεί το πρήξιμο στο πρόσωπο και το λαιμό του Βλαντιμίρ Πούτιν στις τελευταίες του εμφανίσεις, αλλά και την επιθετική του διάθεση.  

Η εύθραυστη ανοσολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται λόγω των θεραπειών τον έχει αναγκάσει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις επαφές του.

Τα τελευταία χρόνια ο Ρώσος ηγέτης αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις.

Έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα απομόνωσης λόγω της πανδημίας του COVID-19, ο Βλάντιμιρ Πούτιν άρχισε ξανά τις δημόσιες εμφανίσεις το 2021, αυτό όμως δεν κράτησε πολύ. Στις 13 Σεπτεμβρίου της περασμένης χρονιάς συναντήθηκε με μια ομάδα παραολυμπιονικών, οι οποίοι τον περιτριγύρισαν.

Τότε ο Πούτιν, προς μεγάλη έκπληξη των παρισταμένων, ανακοίνωσε ξαφνικά ότι έπρεπε να απομονωθεί, επειδή υπήρχαν πάρα πολλοί άνθρωποι γύρω που ήταν άρρωστοι με κορωνοϊό. Η είδηση ​​προκάλεσε έκπληξη ακόμη και για το περιβάλλον του Ρώσου προέδρου που τελικά συμμετείχε σε ψηφοφορία της Δούμας από το γραφείο του και δεν εμφανίστηκε δημόσια για όλο τον υπόλοιπο Σεπτέμβριο.

Πούτιν
To μήκος του τραπεζιού που χώριζε τον Βλαντιμίρ Πούτιν από τον Εμανουέλ Μακρόν στην πρόσφατη συνάντηση τους ήταν χαρακτηριστικό των μέτρων προστασίας που λαμβάνει πλέον ο Ρώσος πρόεδρος.

Διάβασε τη συνέχεια στο Hello.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet