Αν ο John Lennon ζούσε σήμερα θα ήταν 81 3τών. Άφησε όμως την τελευταία του πνοή στις 8 Δεκεμβρίου του 1980 σε ηλικία μόλις 40 χρονών!

Ο θάνατος του John Lennon δεν ήταν απλά ένα χτύπημα στον κόσμο της ποπ μουσικής, ήταν ουσιαστικά και ένα καρφί στο φέρετρο του αντιπολεμικού κινήματος. Η επίσημη εκδοχή για τη δολοφονία του είναι ότι δολοφόνος ήταν ο Mark David Chapman, ένας μοναχικός τύπος, που είχε μόλις ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη από τη Χαβάη. Άλλωστε και ο ίδιος ομολόγησε αμέσως. 

«Imagine there’s no heaven. It’s easy if you try No hell below us. Above us, only sky»…

41 χρόνια μετά την δολοφονία του η Yoko Ono, σύζυγος και σύντροφος ζωής του John Lennon μέχρι την ημέρα της δολοφονίας του το 1980, τιμά τον καλλιτέχνη μοιράζοντας κάποια πολύ απαισιόδοξα στατιστικά σχετικά με την κατοχή όπλων στην Αμερική.

Πιο συγκεκριμένα, η Ono δημοσίευσε από τον λογαριασμό της στο Twitter στατιστικά στοιχεία που έλεγαν ότι πάνω από 1.5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από όπλα στις ΗΠΑ από την ημέρα που ο John Lennon πυροβολήθηκε και πέθανε, στις 8 Δεκεμβρίου του 1980.

Η καλλιτέχνιδα και ακτιβίστρια Yoko Ono συνόδεψε αυτήν την δήλωση με την γνωστή (και τραγική φωτογραφία) των σπασμένων και γεμάτων αίμα γυαλιών που ο John φορούσε εκείνη την ημέρα, πριν τελικά πέσει αιμόφυρτος στον δρόμο από τις σφαίρες του Mark David Chapman.

John Lennon

H Υoko, η οποία ήταν παντρεμένη με τον τραγουδιστή και συνθέτη από το 1969, μοιράζεται το ίδιο post σχεδόν κάθε χρόνο στην επέτειο θανάτου του, με τους αριθμούς συνέχεια να ανεβαίνουν, καθώς οι θάνατοι από όλα στην Αμερική αυξάνεται συνεχώς και με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Παρόλο που η πηγή των συγκεκριμένων συστατικών δεν υπάρχει στην δημοσίευσή της, σύμφωνα με δεδομένα από το Centers for Disease Control and Prevention,  όντως έχουν υπάρξει περίπου 1.3 εκατομμύρια θάνατοι από όπλο στις ΗΠΑ από το 1981 μέχρι το 2019, επομένως η Yoko φαίνεται να έχει δίκιο.

“Φαντάσου πως δεν υπάρχει παράδεισος. Είναι εύκολο αν προσπαθήσεις. Καμιά κόλαση από κάτω μας. Από πάνω μας μόνο ο ουρανός…”

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet