H κίνηση στους δρόμους είναι ένα δωρεάν τεστ για να ελέγξουμε την υπομονή μας. Και συνήθως συνοδεύεται από αυτοκρατορική αποτυχία. Είναι τόσο αφόρητη που κάθε πρωί καταλήγουμε να σιχτιρίζουμε μέχρι να φτάσουμε στο γραφείο. Και αυτό το σκηνικό επαναλαμβάνεται φεύγοντας από αυτό. Επομένως το ότι η κίνηση μας κάνει κακό, το γνωρίζουμε ήδη, δεν χρειάζονται κάποιες ειδικές μελέτες για να το επιβεβαιώσουμε. Ωστόσο, στη Νότια Κορέα, μια χώρα που θεωρείται πως έχει τους μεγαλύτερους χρόνους μετακίνησης, αποφασίσανε να έχουν μια πιο σφαιρική εικόνα. 

Έτσι διεξήχθη μια μελέτη σε περίπου 23.000 ανθρώπους, εστιάζοντας στις επιπτώσεις που προκύπτουν από την καθημερινή κίνηση. Αυτό που διαπιστώθηκε είναι πως οι Νοτιοκορεάτες που χρειάζονται πάνω από μία ώρα για να φτάσουν στη δουλειά τους, έχουν 16% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν σημάδια κατάθλιψης, συγκριτικά με εκείνους που θέλουν ένα μισάωρο μόνο. 

κίνηση

Ο ερευνητής δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο Inha στην Κορέα, και οι συνάδελφοι του, ανέλυσαν δεδομένα από το Fifth Korean Working Condition Survey, μια εθνικά αντιπροσωπευτική έρευνα που διεξήχθη το 2017. Με τη σειρά τους, οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις με βάση τον δείκτη ευημερίας πέντε σημείων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, από τον οποίο οι ερευνητές βαθμολόγησαν την ψυχική τους υγεία.

Διάβασε τη συνέχεια στο Provocateur.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet