Ο νυχτερινός ύπνος είναι πάρα πολύ σημαντικός για την υγεία και την ευεξία μας. Το ίδιο σημαντικό είναι και το περιβάλλον τριγύρω σου για να τον απολαύσεις στο έπακρο! Και σ’ αυτό θα σε βοηθήσει το Feng Shui. Σου έχουμε tips, προτάσεις για το τι πρέπει να αλλάξεις στο δωμάτιό σου, αλλά και συμβουλές από την ειδικό P.K. Odle με Master στο Feng Shui για ξεκούραστα Ζζζζζζζζζζζζζ!

Feng Shui

Ήξερες οτι: Το Feng Shui δεν είναι κάτι που κάνεις, είναι κάτι που υπάρχει ήδη παντού. Σε επηρεάζει με τρόπους που ίσως δεν έχεις καν συνειδητοποιήσει. «Όλα τα κτίρια έχουν ένα μοναδικό ενεργειακό σχέδιο Feng Shui από τη στιγμή της κατασκευής τους» λέει η Odle.

Η διακόσμηση και τα έπιπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν θετική ροή. Οι ασκούμενοι του Feng Shui πιστεύουν ότι ένα δωμάτιο με μη ισορροπημένη ενέργεια μπορεί να επηρεάσει την υγεία, τις σχέσεις και τα οικονομικά μας.

Tips για την κρεβατοκάμαρα:

Η σωστή τοποθέτηση των επίπλων και των αξεσουάρ βρίσκεται στο επίκεντρο της δημιουργίας ενός υπνοδωματίου Feng Shui, λέει η Odle.

 • Τα δοκάρια γενικά είναι ένα don’t για τους ειδικούς του Feng Shui. Εάν υπάρχει ένα κλειδί για μια σωστή διάταξη κρεβατοκάμαρας, είναι να αποφύγεις τα υπνοδωμάτια με εκτεθειμένα δοκάρια.
 • Το να διατηρείς το υπνοδωμάτιό συγυρισμένο είναι επίσης απαραίτητο για καλό Feng Shui. Ένα ακατάστατο υπνοδωμάτιο δεν ευνοεί τη ροή της ενέργειας, ακόμα κι αν όλα τα έπιπλά βρίσκονται στη σωστή θέση.
Feng Shui

#Η σωστή τοποθέτηση κρεβατιού

 • Ένας καλός γενικός κανόνας είναι να βεβαιωθείς ότι η κορυφή του κεφαλιού σου βρίσκεται κοντά σε συμπαγή τοίχο. «Ή τουλάχιστον προς έναν τοίχο με κλειστό παράθυρο που δεν έχει ρεύματα», λέει η Odle.
 • Το κρεβάτι που θα επιλέξεις είναι επίσης σημαντικό. Ένα κρεβάτι από μασίφ ξύλο ή ένα κεφαλάρι με σταθερή επένδυση είναι το καλύτερο για το Feng Shui. Απόφυγε κεφαλάρια με πολλά πάνελ, ανοιχτές ράβδους ή κρεβάτια με ενσωματωμένα ράφια ή αποθήκευση.

#Τα σωστά χρώματα

 • Η αποφυγή των βασικών χρωμάτων ιδιαίτερα του κόκκινου, του μωβ, του μπλε και του μαύρου είναι ένας βασικός κανόνας. «Μπορούν να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα ανάλογα με τις ενέργειες Feng Shui του χώρου».
 • Αναζήτησε έπιπλα, κλινοσκεπάσματα και αξεσουάρ που έχουν ουδέτερο χρώμα.
 • Μπορείς να επιλέξεις σε κομψές αποχρώσεις του μπλε, του ροζ και του μπεζ.

# Κεφάλαιο: καθρέφτης

 • Η Odle εξηγεί ότι επειδή οι καθρέφτες αντανακλούν το φως, κάνει τις ενέργειες της κρεβατοκάμαρας πολύ ενεργές. Αυτό προκαλεί καθυστέρηση στον ύπνο αφού σβήσουμε τα φώτα. Κατά συνέπεια η κρεβατοκάμαρα Feng Shui δεν πρέπει να έχει καθρέφτη.
Feng Shui

#Ισορρόπησε την ενέργεια

 • Πρόσθεσε αξεσουάρ που αντικατοπτρίζουν τα πέντε στοιχεία: χαρακτηριστικά νερού, φυτά, ξύλο, χρώματα φωτιάς (κόκκινα και μωβ) και αντικείμενα από χώμα ή μέταλλο.
 • Μην κρεμάς αιχμηρά αντικείμενα στον τοίχο πάνω από το κρεβάτι σου. Επίσης δεν θα πρέπει να υπάρχουν πάνω από το κρεβάτι δοκάρια ή ράφια.
 • Να φροντίζεις να πέφτει ήλιος καθημερινά στο δωμάτιό σου, ώστε να υπάρχει φυσικό φως σε αυτό. Σε κάθε περίπτωση το φυσικό φως είναι πάντα προτιμότερο για την εξασφάλιση της ηρεμίας και της χαλάρωσης που επιζητάς.
Feng Shui

# Αλλού το γραφείο

 • Ο χώρος της κρεβατοκάμαρας είναι για ύπνο και χαλάρωση. Δεν θα πρέπει η κρεβατοκάμαρα να χρησιμοποιείται ταυτόχρονα και ως γραφείο.
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet