Για την ηθοποιό και ακτιβίστρια για το κλίμα Sophia Bush, η κλιματική αλλαγή δεν είναι μια μακρινή απειλή ή κάτι για το οποίο έχει την πολυτέλεια να ανησυχήσει αργότερα. Είναι ένα θέμα που την κρατούσε ξύπνια για πολύ καιρό. Γι’αυτό ήταν άκρως σημαντικό για εκείνη να βρει τρόπους να μειώσει το προσωπικό της αποτύπωμα άνθρακα, δίνοντας προτεραιότητα στο να κάνει βιώσιμες επιλογές στο σπίτι.

Τα τελευταία χρόνια, εν μέσω της πανδημίας, η Bush πέρασε περισσότερο χρόνο σε αυτό κάνοντας sustainable αναβαθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής της στέγης, της ανακαίνισης της σοφίτας και της εγκατάστασης νέας μόνωσης για να βεβαιωθεί ότι ελαχιστοποιεί τη χρήση ενέργειας. «Αν υπάρχει ένα μεγάλο έργο ή κάτι χρειάζεται επιδιόρθωση, η βιωσιμότητα είναι πάντα κάτι που σκέφτομαι», λέει η star, η οποία έκανε πρόσφατα και τη μετάβαση σε ένα ηλεκτρικό όχημα.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί οι τύποι φιλικών προς το περιβάλλον πράξεων που μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο. Η ίδια έχει ενσωματώσει βιώσιμες συνήθειες στην καθημερινή της ζωή στο σπίτι, προσπαθώντας να συρρικνώσει το αποτύπωμα άνθρακα της από οποιαδήποτε κατεύθυνση. «Μόλις κάνετε όλες αυτές τις αλλαγές στη ζωή σας, συνειδητοποιείτε ότι μπορείτε να κάνετε άλλες τόσες μικρές και ίσως ακόμη και μερικές μεγάλες», λέει. «Συνολικά, νιώθω πολύ πιο υγιής και χαρούμενη από τότε που άρχισα να κάνω όλα τα παραπάνω στο σπίτι μου».

Παρακάτω, διάβασε 3 τρόπους με τους οποίους η Bush μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα του σπιτιού της.

Δε χρησιμοποιεί πλαστικά μιας χρήσης

Ενώ είναι αλήθεια ότι κάποιο πλαστικό είναι ανακυκλώσιμο (συμπεριλαμβανομένων κανατών, μπουκαλιών και μεγάλων πλαστικών δοχείων), μεγάλο μέρος αυτού δεν είναι. Και μερικοί από τους πιο συνήθεις ένοχους της τελευταίας κατηγορίας περιλαμβάνουν όλα τα είδη λεπτού ή εύκαμπτου πλαστικού, όπως αυτό που φτιάχνει τις πλαστικές σακούλες και τα περιτυλίγματα. Αυτά τα αντικείμενα δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και δεν διασπώνται πλήρως, αντίθετα μετατρέπονται σε μικροσωματίδια που μολύνουν το περιβάλλον μας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Bush στράφηκε στο beeswax wrap και τις επαναχρησιμοποιήσιμες τσάντες Stasher από τις οποίες λέει ότι έχει τώρα μια πλήρη συλλογή, όλων των σχημάτων και μεγεθών, για να αποθηκεύει τα υπολείμματα φαγητού και snacks. Πέρα από αυτές τις ανταλλαγές, επιλέγει επαναχρησιμοποιήσιμο γυαλί, ύφασμα και ό,τι άλλο υλικό είναι δυνατό εκτός από πλαστικό μιας χρήσης.

Κομποστοποιεί όποτε είναι δυνατόν

Η Bush είναι μεγαλη fan της κομποστοποίησης, τουλάχιστον όταν πρόκειται για τρόφιμα που δεν είναι γαλακτοκομικά ή ζωικά προϊόντα. Είναι ένας απλός τρόπος για να εμποδίσουμε τα υπολείμματα τροφής μας να καταλήξουν σε χώρο υγειονομικής ταφής (όπου εκπέμπουν επιβλαβές μεθάνιο) και να το χρησιμοποιήσουμε σωστά μετατρέποντάς τα σε ένα πλούσιο φυτικό λίπασμα.

Η star έχει έναν κάδο κομποστοποίησης στην αυλή της στο σπίτι της στη νότια Καλιφόρνια που έχτισαν η ίδια και ο σύζυγός της, αλλά παραδέχεται ότι πραγματικά δεν χρειαζόμαστε αυλή για να το κάνουμε. «Οι περιπέτειές μας στην κομποστοποίηση έχουν εμπνεύσει τους φίλους μου σε πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, να ξεκινήσουν επίσης», λέει, σημειώνοντας ότι υπάρχουν κάδοι κομποστοποίησης που μοιάζουν με κάδους απορριμμάτων, οι οποίοι μπορούν να λειτουργήσουν σε ένα περιβάλλον διαμερίσματος. «Μόλις ξεκινήσετε την κομποστοποίηση, εγγυώμαι ότι θα κοιτάξετε γύρω σας και θα σκεφτείτε, δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα πέταξα ποτέ όλα αυτά», δήλωσε η ηθοποιός.

Καλλιεργεί πολλά δικά της φρούτα και λαχανικά

Η Bush είναι περήφανη κηπουρός και ευχαριστεί τον καιρό της νότιας Καλιφόρνια και την αυλή της, για άλλη μια φορά, για τη συμβολή στις προσπάθειές της. Διατηρεί επίσης μέλισσες (και μάλιστα όχι μόνο ένα, αλλά δύο μελίσσια), που εκτός από εξαιρετική πηγή μελιού για το σπιτικό της lip balm, βοηθούν και στην επικονίαση του κήπου της.

Αλλά, όπως και με την κομποστοποίηση, σίγουρα δεν χρειαζόμαστε υπαίθριο χώρο για να καλλιεργήσουμε ορισμένα συστατικά μιας φυτικής διατροφής. Στην πραγματικότητα, τα τελευταία δύο χρόνια, η ζήτηση για kit κηπουρικής εσωτερικού χώρου για την καλλιέργεια μανιταριών και μικρών πράσινων λαχανικών και βοτάνων έχει αυξηθεί κατά πολύ. Μάλιστα, αν έχουμε αρκετή υπομονή, μπορούμε ακόμη και να ξανακαλλιεργήσουμε μερικά λαχανικά χρησιμοποιώντας υπολείμματα (αν δεν τα έχουμε ήδη κομποστοποιήσει, δηλαδή).

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet