Η λήψη fancy προϊόντων ομορφιάς είναι από τα πιο συναρπαστικά bonus της δουλειάς μας. Και ενώ το να παίρνουμε στα χέρια μας τους νεότερους ορούς, foundation και body lotions είναι ακόμα συναρπαστικό, έχουμε πλέον επίγνωση πόσο επιβαρύνουμε το περιβάλλον από τη σπατάλη που προκύπτει ως αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας. Ένα σωρό προϊόντα που δεν ταιριάζουν καν με τον τύπο του δέρματος μας και συσκευασίες μέσα σε συσκευασίες μέσα σε συσκευασίας είναι μόνο μέρος αυτού του προβλήματος.

Αν και συνειδητοποιούμε ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη βιομηχανία της ομορφιάς και η δοκιμή προϊόντων θα είναι πάντα, κατά κάποιο τρόπο, μέρος της δουλειάς μας, μπορούμε να αλλάξουμε τις πρακτικές μας, βοηθώντας την κατάσταση όπως μπορούμε. Αφού περάσαμε δύο εβδομάδες παρακολουθώντας τα σκουπίδια μας και αφού συμβουλευτήκαμε έναν ειδικό βιωσιμότητας σχετικά με το πώς θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τις συνήθειες μας, βρήκαμε μερικούς απτούς, εφικτούς τρόπους για να τα καταφέρουμε. Κι αν μπορούμε εμείς να διαχειριστούμε με όλον αυτόν τον όγκο, σίγουρα μπορείς κι εσύ!

περιβάλλον

Διαχειρίσου σωστά το stock σου

Πρέπει να είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι και συνετοί σχετικά με το πόσα πράγματα αποκτούμε, κάτι που σημαίνει όχι στα δείγματα. Είναι σημαντικό επίσης να βεβαιωθείς ότι δεν κρατάς ή δεν αγοράζεις περισσότερα προϊόντα ομορφιάς από αυτά που μπορείς πραγματικά να χρησιμοποιήσεις. Εξάλλου μην ξεχνάς ότι και αυτά έχουν ημερομηνία λήξης.

Τι κάνουμε, όμως, όταν δοκιμάζουμε ένα προϊόν και δεν μας αρέσει ή δεν μας ταιριάζει; Η ειδικός αειφορίας Jhánneu Roberts, αποκαλύπτει δημιουργικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα προϊόντα. Για παράδειγμα, μια κρέμα προσώπου μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί ως κρέμα χεριών, το κραγιόν μπορεί να γίνει το τέλειο κρεμώδες ρουζ και το σαμπουάν και το μαλακτικό που έχει απομείνει αποτελούν εναλλακτικές λύσεις κρέμας ξυρίσματος.

περιβάλλον

Απαλλάξου από τα περιττά με το σωστό τρόπο

Υπάρχουν σίγουρα ορισμένα αναλώσιμα αντικείμενα στη beauty ρουτίνα μας που δεν μπορούμε να αποχωριστούμε εύκολα, όπως χαρτομάντιλα, σφουγγαράκια μακιγιάζ και βαμβακερές μπατονέτες. Αντί να χρησιμοποιούμε, όμως, τις παραδοσιακές εκδόσεις αυτών των πραγμάτων που πάνε κατευθείαν στα σκουπίδια όταν τελειώνουμε τη χρήση τους, μπορούμε να επιλέξουμε ανακυκλώσιμες εκδοχές που επιτρέπουν μια πιο βιώσιμη εναλλακτική: την κομποστοποίηση.

Μπορεί να χρησιμοποιείς ήδη χαρτομάντιλα φτιαγμένα από ανακυκλωμένο χαρτί και βαμβακερές μπατονέτες χωρίς πλαστικό, αλλά να εξακολουθείς να τα πετάς στα σκουπίδια. Δοκίμασε να τοποθετήσεις έναν κάδο απορριμάτων κάτω από το boudoir σου αυστηρά για κομποστοποιήσιμα αντικείμενα, όπως χαρτόνι, χαρτομάντιλα, βαμβακερές μπατονέτες και κομποστοποιήσιμα σφουγγάρια ομορφιάς. Αυτό όχι μόνο θα κρατά αυτά τα αντικείμενα χωριστά από τα πραγματικά σου σκουπίδια, ώστε να μπορείς να τα προσθέσεις εύκολα στο σωρό κομποστοποίησης της κουζίνας σου, αλλά σε βοηθά επίσης να βλέπεις πόσα πραγματικά σκουπίδια δημιουργείς.

περιβάλλον

Μετά, υπάρχουν οι άδειες τελειωμένες συσκευασίας, τα γνωστά και μη εξαιρετέα, empties. Μπορεί τα δημοτικά κέντρα να μην μπορούν να ανακυκλώσουν τα περισσότερα δοχεία επειδή είναι κατασκευασμένα από ανάμεικτο πλαστικό, αλλά κάποιοι λιανοπωλητές έχουν προγράμματα που τα δέχονται και φροντίζουν για τη σωστή απόρριψη τους.

Έχε επίγνωση

Το να είσαι βιώσιμος εξαρτάται περισσότερο και πάνω από όλα από την επίγνωση. Αν και είναι αδύνατο να έχεις εντελώς μηδενικά απόβλητα, το να είμαστε πιο προσεκτικοί και mindful όσον αφορά τις συνήθειες μας μπορεί να κάνει πραγματική διαφορά στην ποσότητα των απορριμμάτων που δημιουργούμε. Και ενώ οι επιλογές που κάνουμε δεν θα αλλάξουν τον κόσμο από μόνες τους, είναι ένα μικρό βήμα για να τον κάνουμε καλύτερο.

Διάβασε ακόμη: Μπορεί η βιώσιμη μόδα να σώσει τον πλανήτη;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet