Περνάμε περίπου το ένα τρίτο της ζωής μας στο κρεβάτι. Εάν κοιμάστε σωστά, θα πρέπει να περνάτε περίπου 7 με 8 ώρες στη… χώρα του ποτέ κάθε βράδυ. 8 ώρες τη νύχτα, 365 φορές ημέρες το χρόνο, δηλαδή πάνω από 2.900 ώρες το χρόνο στο κρεβάτι. Ανάλογα με την ποιότητα και τον τύπο του στρώματός σας, θα πρέπει να σας κρατήσει περίπου 8 έως 10 χρόνια. Αυτό είναι συνολικά 23.000+ ώρες στο κρεβάτι. Το πού κοιμάστε, έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Η επένδυση στον ύπνο σας, θα έχει τεράστιο ρόλο στην ποιότητα του ύπνου σας. Αν και ένα νέο στρώμα είναι μια ακριβή αγορά, είναι απαραίτητο και είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο σπίτι σας.

Είναι αναπόφευκτο ότι το στρώμα μας θα λερώνεται με τα χρόνια. Το κλειδί για να παρατείνετε την επένδυσή σας και να την αφήσετε να φαίνεται και να μυρίζει φρέσκια, είναι να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα. Μεταξύ του καθαρισμού, της αντιμετώπισης διαρροών και λεκέδων, μαζί με την τακτική συντήρηση, όλα αυτά θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι το στρώμα σας θα παραμείνει τόσο φρέσκο όσο την ημέρα που το παραλάβατε.

στρώμα

Πως θα διατηρήσετε το στώμα μυρωδάτο και καθαρό!

1.Πρώτα πρώτα, πρέπει να περιστρέφετε το στρώμα σας κάθε λίγους μήνες. Ξέρω ότι αυτό ακούγεται ενοχλητικό και χρονοβόρο, αλλά πραγματικά διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και θα εξασφαλίσει τη μέγιστη άνεση. Μην αναποδογυρίζετε απλώς, φροντίστε να το περιστρέψετε επίσης. Μια ιδέα που μπορείτε να εφαρμόσετε: Τον Ιανουάριο, κάντε περιστροφή από το κεφάλι στα πόδια, τον Μάρτιο αναποδογυρίστε, τον Ιούνιο περιστρέψτε ξανά από τα πόδια στο κεφάλι και κάντε μια τελευταία ανατροπή το Σεπτέμβριο για συνολική εναλλαγή κάθε χρόνο.

2. Διατηρήστε το στρώμα φρέσκο και καθαρό αλλάζοντας τα σεντόνια σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Μην ξεχνάτε και το κάλυμμα του στρώματός σας. Μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγη μαγειρική σόδα όλο το στρώμα, και αφήστε το για μερικές ώρες. Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό αποσμητικό και λειτουργεί ως μαγνήτης, απορροφώντας τις μυρωδιές και αφήνοντάς το να μυρίζει φρεσκάδα. Σκουπίστε καλά με ηλεκτρική σκούπα πριν τοποθετήσετε σε φρέσκα, καθαρά σεντόνια.

3. Μιλώντας για την εξάλειψη των οσμών, το να αερίζετε το στρώμα σας όποτε είναι δυνατόν, βοηθά στην απομάκρυνση των παρατεταμένων μυρωδιών. Αυτό δεν είναι πάντα δυνατό, αλλά ακόμη και το άνοιγμα των παραθύρων και η είσοδος καθαρού αέρα μπορεί να βοηθήσει. Τραβήξτε πίσω τις κουρτίνες και αφήστε τον ήλιο να μπει, καθώς χρησιμεύει ως φυσικό απολυμαντικό.

4. Τελευταίο tip! Υπάρχουν ειδικά αρωματικά έλαια στην αγορά τα οποία μπορείτε να ψεκάσετε στα μαξιλάρια και το στρώμα σας! Αγαπημένο άρωμα είναι αυτό της λεβάντας!

στρώμα

Διάβασε επίσης: Τι είναι το κίνημα Buy Nothing;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet