Είναι αλήθεια ότι την περασμένη περίοδο κάτσαμε πολύ στο σπίτι και ασχοληθήκαμε αρκετά με αυτό. Ο χώρος μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διάθεσή μας. Το να διαμορφώσουμε έναν χώρο που θα μας χαλαρώνει δεν είναι τόσο δύσκολο όσο τελικά ακούγεται!

#1 Δώσε σημασία στο σωστό φωτισμό

Όπως όταν οι περισσότεροι μελαγχολούν όταν έχει κακό καιρό και φτιάχνει η διάθεσή τους με τον ήλιο, έτσι ακριβώς λειτουργεί και ο φωτισμός στο σπίτι μας. Έτσι, μην περιορίζεσαι σε ένα φωτιστικό αν ο χώρος είναι πολύ μεγάλος. Μπορείς να ενισχύσεις το φωτισμό του χώρου με φωτιστικά, όπως απλίκες, πορτατίφ ή ένα φωτιστικό δαπέδου.

σπίτι

 #2 Διακόσμησε με φυτά

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ιδανικά για να δώσουν ζωή και χρώμα σε ένα σπίτι. Όχι μόνο ανανεώνουν τον αέρα και απομακρύνουν τις τοξίνες, αλλά επίσης αυξάνουν την παραγωγικότητα, καθαρίζουν το μυαλό και μειώνουν το στρες. Με άλλα λόγια, είναι απαραίτητα στο χώρο σου αν νιώθεις ότι δεν είσαι στην καλύτερη ψυχολογική σου κατάσταση.


 #3 Βάλε χρώμα

Το χρώμα είναι απαραίτητο για να δίνει ζωή και ένταση σε ένα χώρο. Φαντάσου ένα σπίτι που κινείται μόνο σε ουδέτερα χρώματα. Θα είναι τελείως ανιαρό και χωρίς έμπνευση! Πρόσθεσε λοιπόν χρώμα στα δωμάτια με διακοσμητικά, πίνακες ή ακόμα και βάφοντας τους τοίχους αν θέλεις μια μεγαλύτερη αλλαγή.

σπίτι

#4 Απόφυγε την ακαταστασία

Το να έχεις καθαρό μυαλό χωρίς αμφιβολία συμβάλει στο να έχεις καλύτερη διάθεση. Και το να είναι ο χώρος σου συμμαζεμένος και σε τάξη είναι απαραίτητος για ένα καθαρό μυαλό. Απόφυγε λοιπόν την ακαταστασία ή το στοίβαγμα πολλών πραγμάτων στο χώρο σου. Ένα απλό tip για να το πετύχεις είναι να τοποθετήσεις σε όμορφους αποθηκευτικούς χώρους, όπως κουτιά, όλα αυτά τα μικροαντικείμενα που μπορεί να αφήνεις από εδώ κι από κει.

σπίτι

#5 Προτίμησε αντικείμενα με καμπύλες

Βοηθάει στο μάτι σας λέω! Όχι μόνο το χρώμα αλλά και το σχήμα έχει σημασία στη διάθεση σου. Πιο συγκεκριμένα, τα έπιπλα και τα διακοσμητικά σε αυστηρές γραμμές θεωρείται ότι δεν είναι τα καταλληλότερα για την ψυχολογία σου. Αντίθετα, οι πιο απαλές γραμμές και οι καμπύλες συμβάλλουν στο να αναπτερωθεί το ηθικό σου!

σπίτι
σπίτι

Διαβάστε επίσης: Hygge: η νέα τάση στο Wellness

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet