Είναι το ροζ ένα παρεξηγημένο χρώμα; Είναι νομίζω, ειδικά για τους λάτρεις του σε όλες τις αποχρώσεις όπως εγώ. Είναι συνδεδεμένο με την Barbie λίγο και με την κοριτσίστικη φύση που κάπως θέλουμε να απεγκλωβίσουμε από το ροζ της υπόθεσής της. Είναι σαφώς και άρρηκτα δεμένο με τον Οκτώβρη για τον βαρυσήμαντο λόγο της ενημέρωσης κατά του καρκίνου του μαστού. Ωστόσο, κατά καιρούς, νιώθω ότι βιώνει την απόρριψη κατά μέρους στη μόδα ή τη διακόσμηση.

Όμως, νιώθω ότι απλά δεν του δίνουμε πολλές ευκαιρίες. Προσωπικά το λατρεύω σε κάθε τόνο και κάθε απόχρωση, με ηρεμεί, μου φτιάχνει τη διάθεση και μπορώ να ζω με μπόλικο ροζ γύρω μου. Αλλά δεν θα σε πάω στα άκρα και δεν θα σου προτείνω να ζεις στο σπίτι της Barbie.

Απλά σκέφτηκα ότι δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να το εντάξεις στην διακόσμηση και γι’ αυτό θα σου μιλήσω ευθύς αμέσως. Ίσως σου φανεί υπερβολικό ή φλύαρο σαν χρώμα, αλλά πώς θα σου φαινόταν μία ροζ κουζίνα; Ναι, ναι μία κουζίνα σε τόνους του ροζ, η οποία όμως ουδεμία σχέση θα έχει με αυτή της Barbie και του Ken. Θα είναι κομψή, minimal, ζεστή, θα δίνει χρώμα στο χώρο, χωρίς όμως να τον κάνει κουραστικό.

Ροζ και ξύλο στα καλύτερά τους

Το ροζ του μοντέρνου μινιμαλισμού

Σε διχρωμία

Στη ρετρό εκδοχή του

Το ροζ σε σκανδιναβική αισθητική

Διάβασε ακόμη: Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα σεντόνια σου – και τι θα συμβεί αν το παραμελείς;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet