Ανεξάρτητα από το πόσα τετραγωνικά μέτρα είναι το σπίτι στο οποίο μένετε, είναι λογικό να χρειάζεστε όλο και περισσότερους χώρους αποθήκευσης. Αν τώρα ο ο χώρος σας είναι μικρότερος απ’ όσο θα θέλατε, οι λύσεις που αφορούν την αποθήκευση και την εξοικονόμηση χώρου φαίνεται πως είναι περισσότερο από αναγκαίες. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές επιλογές για να κερδίσετε τετραγωνικά και αέρα!

1. Επενδύστε σε έπιπλα με αποθηκευτικούς χώρους

αποθήκευσης

Μην υποτιμάτε τη δύναμη των επίπλων που διαθέτουν κρυφό αποθηκευτικό χώρο. Αντικείμενα όπως οι καναπέδες και κρεβάτια με αποθηκευτικούς χώρους λειτουργούν διπλά αφού μπορούν να σας παρέχουν επιπλέον αποθήκευση, κρύβουν την ακαταστασία, ενώ παραμένουν λειτουργικά έπιπλα. Και το καλύτερο είναι ότι ποτέ δεν θα γνωρίζατε ότι ο καναπές στον οποίο κάθεστε είναι γεμάτος με παπούτσια που δεν έχετε φορέσει εδώ και έναν χρόνο. Φυσικά μπορείτε να βάλετε μέσα οτιδήποτε θέλετε αρκεί να φροντίσετε να τα αποθηκεύετε μέσα σε κουτιά ή ειδικές σακούλες αποθήκευσης ώστε να παραμένουν καθαρά και τακτοποιημένα.


2. Δημιουργήστε έξυπνες ραφιέρες

αποθήκευσης

Ποιος λέει ότι τα βiβλία έχουν θέση μόνο στις βιβλιοθήκες; Μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε μια βιβλιοθήκη εάν είστε λάτρης των βιβλίων και των περιοδικών ακόμη και στην κρεβατoκάμαρά σας. Εάν νιώθετε τολμηροί με τις διακοσμητικές σας ικανότητες προτιμήστε την επιλογή των ραφιών και τοποθετήστε τα διακοσμητικά που σε διαφορετική περίπτωση θα έπιαναν χώρο στο τραπέζι του καθιστικού.


3. Επενδύστε σε κομψά ντουλάπια

αποθήκευσης

Μια παπουτσοθήκη μπορεί να είναι και καλαίσθητη. Αν ο χώρος σας είναι περιορισμένος, ένα καλαίσθητο έπιπλο μπορεί να μπει οπουδήποτε. Από το σαλόνι μέχρι την είσοδο και το καθιστικό.


4. Οι κουρτίνες “δίνουν” λύσεις

αποθήκευσης

Έτσι κι αλλιώς οι κουρτίνες προσθέτουν αρχοντιά σε κάθε χώρο. Δημιουργήστε μια κομψή “ψευδαίσθηση” κρύβοντας μια παπουτσοθήκη ή μια ιματιοθήκη πίσω από μια πολυτελή κουρτίνα


5. Πίσω από τον καθρέφτη

αποθήκευσης

Δημιουργήστε εργονομικές κατασκευές. Για παράδειγμα ένας καθρέφτης μπάνιου μπορεί να είναι πολυχρηστικός αν μπορεί να φιλοξενεί όλα σας τα beauty items!

Διάβασε ακόμη: Ξεκαθάρισμα ντουλάπας: 4 tips για τέλεια οργάνωση

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet