Όλοι, όταν περιμένουμε καλεσμένους θέλουμε το σπίτι μας να είναι στην εντέλεια. Ορισμένες φορές αυτό δεν είναι δυνατόν καθώς μπορεί το κάλεσμα να είναι της τελευταίας στιγμής ή να τα έφερε έτσι η ζωή που δεν τα κατάφερες να προλάβεις να καθαρίσεις. Βαθιές ανάσες και πάμε. Αρχικά σημασία έχει να περάσεις καλά και όχι το καθαρό σπίτι. Αλλά επειδή κι εμείς τους ίδιους ψυχαναγκασμούς έχουμε – και όπως και να το πεις είναι ωραίο όταν έρχονται φίλοι στο σπίτι να είναι τακτοποιημένο- σου έχουμε εδώ τα καλύτερα tips για να φαίνεται το σπίτι σου άψογο!

Μάζεψε ό,τι είναι πεταμένο

Παπούτσια, παιχνίδια, ρούχα, ποτήρια κ.λπ. φεύγουν κατευθείαν με ένα γρήγορο μάζεμα και πάνε είτε στη θέση τους είτε στο δωμάτιο που δεν θα μπει κανένας. Αμέσως ο χώρος θα αδειάσει και θα φαίνεται συμμαζεμένος.

καθαρό

Δεν χρειάζεται να καθαρίσεις το κάθε δωμάτιο

Οι εποχές που έπρεπε να ξεναγήσεις τους καλεσμένους σε όλο το σπίτι έχουν ευτυχώς περάσει! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάνε οι καλεσμένοι στο δωμάτιό σου. Οπότε όταν πρέπει να φτιάξεις γρήγορα τους χώρους του σπιτιού σου, δε χρειάζεται! Επικεντρώσου στον χώρο που θα κάτσετε με τους καλεσμένους σου, στην κουζίνα που πιθανόν θα μπαίνετε και στο μπάνιο.

S.O.S μπάνιο!

Να είσαι σίγουρη πως οι καλεσμένοι σου θα χρησιμοποιήσουν το μπάνιο. Ευτυχώς, το μπάνιο είναι από τους μικρούς χώρους του σπιτιού (εκτός κι αν ζεις στο σπίτι της Δυναστείας) κι έτσι μπορεί να καθαριστεί γρήγορα. Εδώ θέλει μια παραπάνω φροντίδα, δηλαδή: καθάρισε νεροχύτη, λεκάνη σκούπισε και εάν το χαλάκι του μπάνιου είναι λερωμένο άλλαξέ το ή τίναξέ το!

καθαρό

Κουζίνα

Δεν είναι η ώρα να αρχίσεις το project “οργάνωση” είναι η ώρα να πλύνεις ό,τι άπλυτα πιάτα και ποτήρια έχεις, να τα σκουπίσεις και να τα βάλεις στη θέση τους. Εάν έχεις swiffer πέρνα το πάτωμα και κάνε ένα γρήγορο σφουγγάρισμα να φύγουν τυχών λεκέδες.

Άναψε κεριά και αρωματικά

Για αρχή άσε τα παράθυρά σου ανοιχτά για τουλάχιστον για 10 λεπτά. Έπειτα, για να δώσεις στον χώρο σου μια αίσθηση φρεσκάδας άναψε τα αρωματικά κεριά ή stiks που έχεις! Extra tip: μην ανάψεις τα αρωματικά σου κεριά όλα μαζί. Βάλε το κερί με το άρωμα στο κέντρο του χώρου που θα καθίσετε και διακοσμήστε τον υπόλοιπο χώρο με έξτρα απλά κεριά.

καθαρό

Διάβασε ακόμη: 5 tips διακόσμησης για φως και άνεση σε μικρό διαμέρισμα

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!